Když se mazlík sekne

Každý správný šovinistický boss, každý zazobaný strejda nějakou má. Blondýnku…  se silikonovými prsy, dlouhýma nohama, miniaturním pozadím, ženskou, co tráví spoustu času v posilovně a ve společnosti mlčí… protože dobrá žena ve společnosti má mlčet, zvláště pokud  sama nevydělává balík.
Blondýnky (i brunetky), které vydělávají balík, případně jsou z bohaté rodiny, patří do jiné kategorie a nemusejí být tak hubené ani mlčenlivé a nejspíš se ani nemusejí tolik snažit v „tvorbě zázemí“.

Krásky bez přidané hodnoty, spoléhající hlavně na exteriér, mohou být ovšem snadno nahrazeny jiným modelem… Ty, které už se stačily zajistit pro budoucnost, to zřejmě berou sportovněji než Mária, která, údajně v sebeobraně, vpálila svému bývalému do hlavy tři kulky, ale jinak kráčejí po provaze úplně stejně jako ona.

Co je moje, to není tvoje

Vypadá to jako fajn životní program – být blond, milá, pěkně se usmívat a čekat, až si toho všimne někdo s plnou peněženkou. Nic pro feministku, ale kdo říká, že je každý ženská feministka? Problém nastane, když dojde na lámání chleba. S přítulné kočičky většinou nejde strach a peníze vládnou nejen blondýnkám, ale často i justici. Přinejmenším je dost důležité zaplatit si dobrého advokáta.

Ani manželství krásné společnice často nezajistí, už proto, že předmanželská smlouva je dneska už u majetnějších vrstev samozřejmostí. Jak se taková věc dá spolknout? Možná není tak těžké být „komplicem“ životního partnera, ale stát se doplňkem stejným, jako je třeba sportovní auto, dokonce s rizikem, že v případě konfliktu nevyboxují proti těžké váze svého manžela dokonce ani společné děti? Je tohle osud, který čeká četné hostesky, miss a vicemiss různých druhů, pokud nebudou dost obezřetné, aby svou „plavou krásu“ prodaly dráž? Moriát o Márii, ale taky o Reevě Steenkamp varuje, že každá legrace něco stojí a sen o sladkém životě může skončit všelijak.

Ostatně, svou blondýnku má i pupkatý exlahůdkář  Rittig, ne zcela plavou, ale stejně luxusní partnerku chová i s Bémem cukrující kmotr Janoušek, na unifikované blondýnky si potrpí „hokejky“ i „kopačky“.  Trofejní, „statkové“ partnerky dokládají, že se dotyčnému dobře vede a že si může dovolit vydržovat „značkovou“ ženu, dost možná to tak berou i samy aktérky.
Stát se vydržovanou partnerkou může být pro mnohou pohlednou dívčinu životním programem, tahle kariéra je bohužel úzce svázána s kondicí, zdravím, se schopností držet jazyk za zuby a často i s ochotou přehlížet, že občas urvou něco u jejího i momentálně hůře zajištěné kolegyně.

Oběti… i vrazi

Vlastně je s podivem, že „kvér“ neřeší vztahové problémy mnohem častěji… Ale jak už bylo řečeno, všechny ženy nejsou feministky a všechny blondýnky nejsou pistolnice. Jestli je Mária obětí, nebo vražednicí, rozhodne soud.
A ty ostatní? V životě je obvykle vždycky něco za něco a cenu si určuje každý sám.