Taťána Kuchařová je zřejmě přesvědčená, že tzv. americký sen funguje. Pracuje na sobě, vylepšuje své zdatnosti. Chodí na kurzy rétoriky, naučila se jezdit na koni, tvrdě trénuje na nadcházející kola televizní, diváky oblíbené soutěže StarDance. A zkouší to i jako herečka – její etuda s přítelem, národem oblíbeným Ondřejem Brzobohatým, měla v médiích promo, o němž se může absolventovi DAMU jen zdát…

Příkladný start

Faktem je, že Táňa to na rozdíl od jiných tuzemských královen krásy dotáhla daleko. Před sedmi lety se stala Miss ČR a v témže roce mimo jiné získala navýsost prestižní korunku Miss World. Začala studovat na soukromé, s iniciativami její tehdejšího přítele radního Richtera spjaté pražské univerzitě. Módní look na mediálně sledovaných akcích postavila na modelech styl určujících značek, především na zn. Dior. A image Miss potvrdila charitativní nadací.

Tím vším připomněla původní prototyp korunkou krásy dekorované Miss, jenž v současnosti uplývá. Byla inspirací pro všechny dívky, jež chtějí žít na úrovni, být elegantními dámami pomáhajícími potřebným.

New York, New York

Další etapou byla Amerika. V centru modelingu New Yorku se Kuchařová chytla, byť se hvězdou přehlídkových mol, múzou ikonických návrhářů (na rozdíl od v soutěži Elite Model Look úspěšných Češek) nestala. Ale gáže standardně prosperujících modelek jsou v USA zcela jiné než v ČR. Takže vlastně úspěch a také jiný partner.

Politika za ODS Milana Richtera vystřídal kolega z branže, model Len Carlson. A změna nastala i v módní image: Táňa se stala tváří nové hvězdy české návrhářské scény Ivany Mentlové, která na sebe strhla pozornost působivými modely z kůže a kožešin. Někteří lidé v zákulisí tuzemského módního dění tvrdí, že Mentlová dodala Kuchařové osobitost, zformovala ji. Jiní naopak míní, že bez Táni by se Ivana nedokázala tak proslavit. Každopádně ty dvě, bez ohledu jakou měrou, si navzájem pomohly.

Současnost

Zatímco Taťána do Čech dříve přijížděla spíš sporadicky, nyní se tu zdržuje čí dál víc. Její neustálé pendlování mezi N.Y a Prahou je dané nejen tím, že je ambasadorkou soutěže Model Elite Look, kde vystřídala Simonu Krainovou, ale i vztahem s hercem Ondřejem Brzobohatým. Táňa si zkrátka u nás (jistě i kvůli nové lásce) buduje pozici. A ve společnosti se objevuje častěji.

Tániny outfity jsou až na výjimky černé (nic proti tomu), vkusu se nezpronevěřují, ale chybí jim osobitost, šarm přirozenosti. Problém není ve svršcích, ani v doplňcích, ale Kuchařová v nich působí strojeně, dosti uměle. A dojmu loutky nahrává i způsob její vyjadřování. 

Chtělo by to polidštit se, lidově řečeno. Uvolnit. Naučit se pracovat se šperky, bižuterií. Udržet si styl, ale nespoléhat jen na návrhářské vize Ivany Mentlové a její nesporně dobré kreace vystřídat i jinými. A také pomalu zapomenout na oblíbenou, ale tuctovou a dosti obehranou kombinaci úzkých kalhot s kožešinovou vestou.

Fotogalerie
5 fotografií