O ambicích sedmatřicetileté Ivany Gottové, za svobodna Macháčkové, není pochyb. Která zdravotní sestřička z Opavy to co do profese i společenského statusu manželky legendárního Slavíka dotáhla tak daleko?

Hollywood nepomohl

Bohužel paní Ivana, která kdysi v USA dělala au-pair, později asistentku zahraničních, u nás filmujících herců a také si vyzkoušela práci produkční v Divadle Broadway, nic z praktik s šarmem úzce souvisejícího showbyznysu nepochytila. Byť v rámci románku s hollywoodskou hvězdou Michaelem Douglasem (tento poměr ji tzv. vytunil portfolio natolik, že se uvádí i v základních údajích životopisního profilu Osobnosti cz.) mohla leccos pochopit. O soužití s Karlem Gottem, profesionálem s jasným stylem, nemluvě.

Kde je zakopán pes?

V době, kdy ještě slečnou Macháčkovou, která se pomalu, ale jistě u Mistra na Bertramce zabydlovala, mi nynější paní Gottová v rozhovoru pro Story přiznala, že se oficiálních, TV přenášených gala akcí děsí. Není si jistá výběrem róby, má obavu z verdiktu módní policie, která už byla na scéně…

Nevím, zda tyhle pocity Ivanu Gottovou sužují stále. Jisté je, že už není jen ženou slavného zpěváka, matkou jeho manželských dcer, ale také se realizuje i coby moderátorka televizních VIP zpráv. Dokonce nedávno natočila CD, na němž čte pohádky! Je takzvanou celebritou sama za sebe. O to víc by si tedy měla styling, look, image hlídat. Ale to se neděje. Ivana Gottová tápe jako na počátku mediální popularity a troufám si říci, že je to horší, než bývalo. Asi tím, že si tenhle fakt uvědomuje. O to víc se snaží, o to víc to nejde…

A co Mistr?

Před pár měsíci jsem Karlu Gottovi, před jehož stopou, kterou na české scéně zanechal, zanechává, hluboce smekám, po telefonu vysvětlovala, že výstupy, hodnocení outfitů jeho ženy, jež se v módní policii Blesku objevují, nejsou záležitostí osobní nevraživosti, což zřejmě jeho paní a potažmo i on usoudili.

K Ivaně Gottové jako ke všem, jež onou prověrkou prochází, přistupuji objektivně – byť se subjektivním názorem kritičky. Pan Gott kontroval tím, že Ivana má stylisty, jež její vkus, styl jistí. Jsou prověření… Bohužel schopnosti stylistů by mohly být tématem na další článek a fakt, že pracují pro TV, není zárukou žádné kvality, kterou ti, co je najímají, často nedokáží vůbec posoudit.

P.S.

Řešení je jednoduché: paní Ivana by si měla najmout jiného stylistu. I když ani on není stoprocentní pojistkou. Jak někteří profesionálně správně podotýkají: Nejsme zodpovědní za vše, co klient oblékne. To bychom s ním museli bydlet. Nicméně jejich úkolem je, i přes toto trochu alibistické prohlášení, princip věci do celebrit nadrtit. Asi tak nějak. I když vkus a cit pro styling sudičky nadělují stejně jako hřivnu jiných talentů. Někomu je zkrátka dáno, jinému nikoli.

Fotogalerie
5 fotografií