Ženy českých státníků, manželky ministrů, něžné polovičky státní garnitury většinou působí, obrazně řečeno, jaksi bezbarvě. Mají image ctihodných paní, způsobných guvernantek, utrápených učitelek a úřednic. A pokud se odváží být sexy, vypadají jak subreta z oblastního divadla. Stačí si připomenout dobu, kdy se herečka Dagmar Veškrnová stala paní Havlovou a dostala tak roli první dámy ČR.

Faktem je, že Monika Babišová, která do zmíněné skvadry dam nezapadá a je i oproti zmíněné etapě Dagmar Havlové v jiné pozici. Nejde o to, že není první dámou, neboť manželky státníků, v politice významných mužů by měly mít obdobný lady styl. Podstatné je, že paní Monika ve světě tzv. high society léta žije. Měla by tedy mít vytrénovaný elegantní vkus, vědět, za jaké značky utrácet. Ale je to tak? Odpovědí budiž styl exmanželky Donalda Trumpa, úspěšné podnikatelky Ivany Trumpové… Ani ve světě luxusu neplatí, že peníze jistí eleganci, kultivovanost.

Dá to nebo ne?

Monika Babišová, kterou leckteří anonymové v  příspěvcích pod články Blesk.cz. a i diskutující na sociální síti facebook označují jako Miss World Táňu Kuchařovou, která má už něco odžito, bezesporu náleží k půvabným ženám, jimž erotičnost přiděluje Stvořitel.

Ale také nutno dodat, že image paní Babišové patří (s nadsázkou řečeno) do uniformní farmy kosmetickými salony vylepšených, značkově oblékaných paniček, jež žijí ve vývěvě manželstvím skýtaného luxusu. Hříva blond vlasů (u ní je jistě pravá), vysoké, sex-appeal potvrzující podpatky a smyslně plné (většinou uměle zvětšené) rty. Rodinné povinnosti, reprezentace a mezi tím kafíčko či dvojka vína s kamarádkami na Pařížské…

Je to boj

Outfit k volbám paní Monika příliš nezvládla. Subtilní kožená bundička, otevřené lodičky na mega jehle, příliš velká kabela a lady sukně nebo šaty. Těžko říct. Plus velká kabela a tvrdě podmalované oči. Podivný koktejl atributů sexy kočky říznutý stylem lady. Jakoby si paní Babišová nevěděla rady a propadla panice.

Styling do povolebního štábu strany ANO byl mnohem citlivější. Volná blůza ve stylu haleny decentně upozornila na vnadná ňadra, správná délka nad kotníky sahajících strečových džínsů vykreslila linii nohou, kterou lodičky na podpatku prodloužily. Delší šedé sako v pánském stylu rázu outfitu neprotiřečilo, i když jeho do manžety ohrnuté rukávy jsou k diskuzi. Barva laku na nehtech byla dobrým detailem, náramek sporný, ale budiž…

Nejspíš obstojí

Žena Andreje Babiše, který si drží tvář hráče pokeru nejen výrazem, ale i stylem striktního, masivně černého šatníku, se s danou společenskou příležitostí při volbách napodruhé poprala dobře. Její outfit byl dostatečně civilní, neformálně elegantní, pečeť dráždivosti za účasti nevtíravého luxusu měl. Nicméně do zmíněné farmy luxusních paniček stále patřil. Nic jedinečného, osobitého v něm nebylo.

Paní Monika už ale madam z Pařížské třídy není. Po volbách je ženou podnikatele, který se stal politikem a k němuž významná část veřejnosti upírá naděje. Což je role, která si žádá vytříbenost. Eleganci pod taktovkou noblesy.

Andrej Babiš má cit pro výběr manažerů, lidí do svých týmů a měl by jej tedy mít i v případě módních konzultantů, kteří by look jeho ženy učinili sofistikovanější. Udělali by z ní ikonu, která by vystřídala v módní misi Dagmar Havlovou. Možná by stačilo málo - tahle dáma by se měla umět orientovat.

Fotogalerie
5 fotografií