Na usmíření mezi dvěma královskými bratry princem Williamem a Harrym nedošlo ani kvůli vzpomínkové akci na jejich matku princeznu Dianu (†36) ve vědeckém muzeu v Londýně. Právě tam se totiž slavnostně předávaly ceny na její počest s názvem Diana Legacy Award. Ocenění jsou rozdávána charitativní organizací se zaměřením na oběti šikany.

Oba bratři měli připravený vlastní výstup se vzpomínkovým proslovem. Zatímco William dorazil na akci osobně, Harry se připojil přes videohovor z Kalifornie. Kdo by se však domníval, že je tento fakt přiměje spolu promluvit, ten by se mýlil. 

William před Harrym utekl

Ještě než vůbec došlo na proslov prince Harryho, princ William už byl dávno v trapu. Předtím stihl předat ocenění a pronést dojemný projev, ve kterém vzpomínal na svou zesnulou matku, princeznu Dianu. Zdůraznil, že mu předala dobré vlastnosti, jako je například podávání pomocné ruky všem, kdo ji potřebují, respektive věří, že si podporu zaslouží úplně každý.

Neopomněl zmínit ani svou v současné době nemocnou manželku Kate(42), kolem jejíž zdravotních problémů Buckinghamský palác stále mlží. Ví se pouze to, že se v současné době ještě uzdravuje po operaci břicha. Stejně jako pro Williama, i pro ni je Diana dodnes velkou inspirací, jak princ zdůraznil ve své řeči.

Zatímco princ hned po splnění svých plánovaných úkolů ze vzpomínkové události zmizel už ve 20:15, jeho bratr promluvil k hostům až později, kdy už byl William dávno pryč. Zda šlo z jeho strany o záměr, se sice můžeme jen dohadovat, po všech Harryho podrazech by se to však celkem pochopitelně dalo očekávat.

Princ Harry se ve svých slovech nejprve rozhodl omluvit přítomným divákům, že se nedostavil osobně. Následně všem poděkoval za to, že ochraňují odkaz jeho matky, čehož si prý moc váží, a zároveň vyslovil lítost nad tím, že se na celou událost nemohl dostavit osobně. Zdůraznil také, že si váží toho, že charitativní organizace svými skutky inspiruje mnoho ostatních lidí.

Meghan na sebe strhla pozornost ve stejnou chvíli

Olej do ohně přilila i Meghan Markleová (42), která by nejspíš nevydržela, aby se pozornost chvíli upínala pouze na jejího královského chotě... Pouhý malý okamžik před událostí totiž na svém instagramu propagovala svou novou vlastní značku s názvem American Riviera Orchard. O tom, že šlo o záměr, nemají královští experti žádných pochyb. Jak jinak si totiž vysvětlit to, že kromě jejího zaměření, které se podle webu pagesix.com specializuje na jídlo, věci do domácnosti, zahradu a bydlení, se toho o značce není možné moc dozvědět.

Kromě webových stránek na adrese americanriviera.com, kde toho zatím moc není, a jsou tak zjevně nedokončené, se toho totiž o sortimentu ani o firmě moc nedozvíte. Jediné, co je v souvislosti s nově vzniklou značkou patrné, je její majitelka, kterou je sama Meghan. Navíc je možné se na stránce přihlásit alespoň k odběru e-mailů s novinkami.

Video
Video se připravuje ...

Dopis zní jasně, jak to se Středulou dopadne? A zdroje mluví o návratu Harryho do paláce. Bára Horáková, Lukáš Červený, reuters

Fotogalerie
86 fotografií