Prvnímu páru španělského království to podle všeho doma neklape už celé roky! Španělská média odhalila novou a pro Letizii velmi tvrdou dohodu s manželem podepsanou v roce 2013.

Král o nevěře Letizie zřejmě věděl už tehdy! Dokumenty se nazývají Zarzuelská dohoda (podle jména královské rezidence v Madridu) a podle novin El Nacional de Cataluña měla být královna k podpisu donucena!

Celé jejich manželství (letos mají 20. výročí svatby) už podle deníku udržují jen naoko, žijí odděleně a potkávají se jen při oficiálních akcích. Podle smlouvy se rozvedou až ve chvíli, kdy budou jejich dcery Leonor (18) a Sofía (16) plnoleté, což nastane koncem května příštího roku. A král si ve smlouvě pojistil i to, že obě princezny zůstanou do té doby s ním v paláci.

Šest let podvádění

Románek Letizie s Jaimem del Burgem (53) vytáhl loni na světlo světa odborník na šlechtu Jaime Peñafiel (91). Někdejší novinářka se s del Burgem seznámila v roce 2001, tedy ještě dřív, než potkala prince.

Ale milenci zůstali i dál, a to ještě šest let po její svatbě s následníkem trůnu! Právník a obchodník s realitami del Burgo to přiznal, když zveřejnil zprávu se selfíčkem z koupelny, které mu poslala během jednoho ze svých těhotenství.

„Lásko, mám na sobě šál, cos mi daroval, a cítím se, jako bys byl se mnou. Už odpočítávám hodiny, kdy se zase uvidíme a kdy odtud odejdu. Tvoje L.“ stálo ve zprávě. Jenže neodešla a del Burgo si v roce 2012 vzal její sestru Telmu Ortizovou, s níž ale vydržel jen dva roky...

Sexskandál 

Princezna Leonor coby následnice trůnu minulé léto začala roční tvrdý výcvik ve vojenské akademii v Zaragoze. Teď však list El Confidencial odhalil, že velitel výcviku tam udržoval sexuální poměr s jednou z kadetek, tedy princezniných 18letých spolužaček!

„Nekomentujeme úniky o vnitřním řízení v jednotkách, zvláště dotýkají-li se soukromí vojáků,“ odmítá to potvrdit vedení armády. Důstojník byl nicméně již zbaven velení a je dokonce možné, že stane před soudem pro porušení vojenské etiky a disciplíny.