Král Karel III. podstoupil v pátek operaci prostaty, na které mu byl zjištěn nezhoubný nález. K zákroku došlo na jedné prestižní londýnské klinice. Po dvou nocích měl být propuštěn do domácího léčení. Jenže jak se ukázalo, v péči lékařů zůstal ještě třetí noc! A co více, bylo oznámeno, že po svém definitivním propuštění pak bude minimálně jeden celý měsíc marodit!

„Je zřejmé, že by Karel zůstal v nemocnici déle než dvě noci, pouze pokud by došlo k nějakému neočekávanému problému,“ tvrdil britskému plátku The Sun zdroj z královského paláce. A to rozhodně nezní moc optimisticky... A i když bylo zdůrazněno, že rozhodnutí zůstat pod dohledem odborníků o něco déle, bylo čistě preventivní“, způsobilo určité znepokojení.

Video
Video se připravuje ...

God Save the King Reuters

„Nyní se očekává, že se Karel bude muset na lékařskou radu alespoň měsíc vyhýbat veřejné práci. Ale všichni krále moc dobře známe – nevzdá se soukromých audiencí. Bude určitě trvat také na tom, že se bude držet svého papírování,“ doplnil. Z toho jasně vyplývá, že sice na nějaké cestování teď může zapomenout, přesto bude královské povinnosti svým způsobem plnit i nadále.

Oporou v těchto časech je mu jeho manželka Camilla (76). Karla III. podporuje, jak jen může. Třeba v neděli ho byla navštívit celkem třikrát, pročež jedna z jejích návštěv trvala celou hodinu. Manžela a hlavu britské monarchie navštívila  samozřejmě i v předchozí dny, konkrétně tedy dvakrát v pátek i v sobotu. Každý den tak strávila v nemocnici celkem tři hodiny – například mu prý dělala společnost při jídle.
Fotogalerie
51 fotografií

Anketa

Kdo z královské rodiny je vám nejsympatičtější?

Král Karel III.
Camilla
William
Kate
Harry
Meghan