Zaměstnanci britské královské rodiny se rozhodně nenudí! Královské webovky se během jen několika týdnů dočkaly hned dvou velkých aktualizací – a skoro se dá říct, že nezůstal kámen na kameni.

Ta první, ke které došlo už přede dvěma týdny, se týkala prince Harryho (38)... Nezdárný »Náhradník« přišel o svůj titul Jeho královská Výsost! A to i přesto, že mu oficiálně stále náleží. Namísto něj je nyní u jeho jména napsáno jen »vévoda ze Sussexu«. Titul se přitom objevuje i ve starších článcích o princových charitativních aktivitách z roku 2016, ačkoli ho od babičky Alžběty II. (†96) získal až po své svatbě s Meghan Markleovou (42) v roce 2018. 

Po dvou týdnech teď následovaly další změny... Přibyla nová záložka, skrz kterou se lidé mohou dostat na stránky tří nadací a jednoho ocenění, jež členové královské rodiny zajišťují. 

Jedná se o Royal Collection Trust – správce královské umělecké sbírky a veřejných vernisáží královských rezidencí, The Prince's Trust – dlouholetou charitativní organizaci krále Karla věnovanou ohrožené mládeži, The Royal Foundation – charitativní organizaci prince Williama (41) a Kate Middletonové (42) a cenu The Duke of Edinburgh's Award – ocenění pro mládež založené princem Philipem (†99) a dnes vedené princem Edwardem (58), novým vévodou z Edinburghu.

Kromě toho také zmizely zastaralé zmínky o královně Alžbětě II. jakožto hlavě státu, princi Charlesovi nebo Camille, vévodkyni z Cornwallu. 

Video
Video se připravuje ...

Ministr Nekula končí! Nečas se ženou odsouzeni. A žralok v Egyptě neútočil poprvé? Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters

Fotogalerie
97 fotografií