Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 22°C

Zásadní momenty pohřbu muzikanta Jana Kaliny (†58): Kolaps herečky Štěpánové, vzkaz od maminky a pláč u rakve!

/
  • Pohřeb Jana Kaliny
    25. srpna 2023 ● 16:10

    Poslední rozloučení s frontmanem kapely 100 zvířat Janem Kalinou (†58) se o 20 minut opozdilo kvůli náporu smutečních hostů. Velká obřadní síň doslova praskala ve švech. Prvním řečníkem byla členka rodiny, která s vypětím všech sil přečetla dopis od dětí.

  • 1.

    Kolaps Štěpánové

    Pro nás byl jeho odchod naprostý šok. Těžko říct, co je lepší, když je to takhle naráz, nebo když je dlouho nemocný. Budeme na něj moc vzpomínat. Znali jsme se osobně přes manžela, který je trumpetista. Známe jeho sestru, je to ošklivý a smutný,“ řekla Blesku při příchodu herečka Bára Štěpánová, kterou doprovodil manžel Miroslav Barabáš.

    Ale ještě než začalo rozloučení, tak se Báře udělalo špatně. Emoce, vydýchaný vzduch v síni... S rukou na hrudi se Bára v doprovodu manžela přesunula k východu, kde trochu proudil vzduch a tam byla až do konce.

  • 2.

    Dopis od dětí

    Jan Kalina je otcem čtyř dětí - dcer Báry a Adély, a synů Štěpána a Jeníčka. Všichni na pohřbu byli a těžce ho nesli, protože jejich táta byl pro ně vzorem.

    Dopis pro svého tatínka napsali společně a přečetla ho jedna z členek rodiny.

    V dopise se vzpomínalo na to, jak se o ně láskyplně staral. Ke konci jí už přes slzy nebylo rozumět. Slova dětí zesnulého byla totiž velmi emotivní.

  • 3.

    Vtípky Tomáše Jeřábka

    Velmi špatně nesl pohřeb herec Tomáš Jeřábek. Jak v proslovu zaznělo, tak se s Honzou 40 let kamarádil!

    Připomněl společná čekání v cizině a hraní v Malostranské besedě. Herec několikrát rozesmál hosty veselými historkami. Tomáš vzpomínal na to, jak Kalina měl na pohřbu svého táty velmi vtipný proslov a v tu chvíli ho napadlo, že by ho chtěl za řečníka na svém pohřbu. Ale osud to zařídil naopak.

    Měl jsi hezkej, svobodnej a smysluplnej život. Nikdy na tebe nezapomeneme a budeme na tebe myslet s láskou. Odešel jsi brzy. Sbohem kamaráde,“ ukončil dlouhý projev Jeřábek.

  • 4.

    Věnec ve tvaru srdce od maminky

    U rakve byl věnec z bílých růží ve tvaru srdce se stuhou s nápisem - Mému nejmilejšímu Hatíčkovi. Šťastnou cestu do nebe tvoje máma. Není nic smutnějšího, než když rodiče přežijí své dítě.

    Manželka nechala ze žlutých a černých růží vytvořit hlavu slona, protože ho kapela měla jako logo. Vedle byla kytice od dětí.

  • 5.

    Hvězdní hosté

    Honza Kalina byl velmi oblíben, a tak přišla spousta muzikantů a kolegů z umělecké branže. Herečka Bára Štěpánová, režisér Jan Hřebejk, skladatel Petr Ostrouchov.

  • 6.

    Trubka na cestu do nebe

    Na poslední cestu Kalinu vyprovodil kolega z kapely 100 zvířat Pavel Herzog. Rodina mezitím přijímala kondolence.

    Fotogalerie
    142 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 4

Tomáš Slušný : Slon, který byl symbolem "STO ZVÍŘAT" byl vytvořen na přání dcer a synů pana Kaliny!

(26. 08. 2023 20:26)

fiva: Hřebejk opět nezklamal. Jestli jde pro vyznamenání nebo na pohřeb přítele.

(26. 08. 2023 02:38)

Uživatel_5650027: Zdravíme z Gymnázia U Libeňského zámku! R.I.P. Už je to ...let,ale koncerty v Malostranské besedě byly bezva! Jsme již staří staříci✌️ výtvarka super! Madam Pečínková o ocenila znalosti a jak Ty a Martin Mainer jste říkali oko je oko, to není íča, oko vidí s vše je v zápěstí..je třeba sdělit, že jsme po koncertě před 25 lety byli unavení. Pravda to je, oko, vidí a zápěstí...umí!

(26. 08. 2023 01:29)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud

Dnešní horoskopy