Sir Karl Jenkins, velšský hudební skladatel, jehož skladba byla zahrána orchestrem při korunovačním obřadu, si pro sebe nečekaným způsobem „ukradl“ celou ceremonii. A to zcela nechtěně. Jeho jedinečný styl totiž všechny zaujal. Do katedrály svatého Pavla dorazil s tmavými slunečními brýlemi, a díky neupravené čupřině šedých vlasů dlouhých po ramena a téměř až absurdně velikému kníru působil trochu jako z jiného světa.

Všichni, kteří jej viděli během korunovace, začali poukazovat na to, že sir Jenkins vypadal tak trochu jako v přestrojení. Někteří vtipkovali, že by mohl být lupičem, jenž se chystá ukrást korunovační klenoty, a další dokonce žertovali, že by to mohla být Meghan Markleová, co se ve snaze dostat na tuhle prestižní a významnou událost uchýlila k nepříliš povedenému maskování… jako vystřiženému ze špatné komedie. A záběry na něj se staly rychle virálními.

Video
Video se připravuje ...

God Save the King Reuters

Sir Jenkins se na to rozhodl reagovat v roztomilém videu na TikToku. „Byl jsem docela překvapený, co si o mně někteří lidé mysleli,“ přiznal muž sedící na pohodlném divanu s nohou přes nohu, dávajíc tak na odiv veselé pruhované ponožky. O palcových titulcích, na nichž byl přirovnáván k manželce prince Harryho (38) i k jakémusi komiksovému lupiči moc dobře věděl. Ale zcela upřímně to nechápal…

„Já ale takhle vypadám pořád,“ smál se Jenkins a ukazoval svou medaili. „Navíc jsem měl na krku tohle. Tohle vám dají, když vás povýší na rytíře. Můj knír se objevil i v The Times - ale ten mám už od 18 let. Byl tehdy velmi trendy. Tak to jsem já. Nic podezřelého nebo překvapujícího,“ dodal pobaveně muž, kterému se podařilo zazářit mezi dvěma tisícovkami celebrit a hodnostářů.

Fotogalerie
43 fotografií