Přestože princ Harry zaletěl do Velké Británie jenom „na otočku“, aby se zúčastnil otcovy korunovace, a zase spěchal do USA na narozeninovou oslavu synka Archieho (4), který ji zjevně nemohl mít ani o den později, zraky všech se upíraly jeho směrem. Všechny zajímalo, jak se k němu budou chovat členové královské rodiny, které nejednou veřejně pošpinil - ať už v netflixovském dokumentu či ve svých memoárech.

Nad jeho prvním veřejným vystoupením s ostatními členy královské rodiny od vydání jeho kontroverzní knihy Náhradník, která pouze přilila oleje do ohně napjatého vztahu s otcem a bratrem Williamem (40), se vznášela řada otazníků. Například, kdo s ním bude trávit čas - přestože se vévoda ze Sussexu na korunovaci objevil jen krátce a o několik hodin později byl spatřen na letišti Heathrow, aby odletěl zpět do Los Angeles.

Největšího gesta smíření se vévoda ze Sussexu dočkal od své sestřenice Zary Tindallové (41), dcery jeho tety, princezny Anne (72).  Ta se odtrhla od skupiny svých blízkých na Westminsterském opatství, aby si s ním v klidu a mezi čtyřma očima promluvila. Zara podle všeho patří k tomu málu rodinných příslušníků, co se s Harrym stále baví a má s ním dobrý vztah i poté, co se rozhodl odejít z veřejného života a odstěhovat se do Spojených států.

Aby ne, o ní se ani Harry, ani jeho manželka Meghan Markleová (41) ve svých plačtivých stížnostech nikdy nezmiňovali. I proto byl možná známý rusovlasý princ během korunovace umístěn až do třetí řady, tedy dvě řady za svým bratrem Williamem a jeho ženou, po její bok. A také po bok jejího manžela Mikea Tindalla (44), bývalého hráče ragby. Dále též vedle sestřenic princezny Eugenie (33) a Beatrice (34) s jejich muži.

Video
Video se připravuje ...

Král a královna poprvé z balkonu paláce! Blesk TV a Reuters

Odborník na odezírání z úst si prohlédl záběry, na nichž se Harry bavil se svými sestřenicemi, a podle deníku The Mirror odhalil, že princ během rozhovoru s manželem princezny Eugenie, Jackem Brooksbankem (37), přiznal, že je ze všeho „otrávený“. „Je to smutné. Už mě to nebaví, zkoušel jsem s ním mluvit,“ stěžoval si prý. Nebylo sice jasné, o kom vlastně hovoří, ale dá se předpokládat, že řeč byla buď o samotném králi, nebo o Williamovi.

Podle experta pak ještě Harry odpověděl na neznámou otázku, týkající se Meghan, s tím, že „ne, je doma“ a že to pro ně není ideální situace. A to měl rozhodně pravdu... To, že se dostavil do Velké Británie pouze on, zatímco Meghan, někdejší hvězdička seriálu Kravaťáci, na něj jako věrná Penelopé čekala ve vile za x milionů dolarů obklopená hollywoodskou smetánkou, nevrhá na královské vyvrhele zrovna to nejlepší světlo.

Fotogalerie
133 fotografií