Zatímco ostatní členové královské rodiny se den před korunovací vůbec neostýchali ukazovat na veřejnosti a naopak si v nabitém programu našli skulinku, aby se mohli potkat s fanoušky na ulici, Harry nebyl vůbec spatřen.

První fotografie Harryho se objevila v médiích až v sobotu, krátce před začátkem oficiálních ceremonií ve Westminsterském opatství. Vévoda ze Sussexu dorazil na místo dříve než jeho rodina, protože ta byla součástí průvodu za kočárem s králem a jeho chotí. Harry a Andrew se zúčastnit nesměli...

Je tedy pravda, že během obřadu, kdy Harry seděl ve třetí řadě, neskrýval mírné dojetí, když zazněla hymna, nyní již ve změní God Save the King, tedy Bože, ochraňuj krále... 

Jenže jakmile Karel s Camillou odjel zpět do paláce, Harry vypadal, jako by mu hořelo za patami. Byl spatřen, jak se baví s Jackem Brooksbankem, a podle expertů na odezírání ze rtů mluvil o letišti a o čase 3:45 odpoledne, u nás by to tedy bylo 16:45, protože v Anglii je o hodinu méně. Měl tak zřejmě hodně naspěch a byl také spatřen, jak se honem cpe do auta.

Proč Harry nebyl vidět?

Mohlo by to souviset zkrátka jen s tím, že cestuje z daleka a chce si před náročným zítřkem odpočinout, možná si v soukromí popovídat s rodinou, kterou delší dobu neviděl. Ale působí to přinejmenším podezřele. Skoro jako by se vévoda ze Sussexu skrýval a stranil... Nebo snad byl o to požádán, aby na sebe nestrhával pozornost, která by teď měla patřit především jeho otci, králi Karlovi III.?

Absence Harryho zkrátka vyvolává v očích veřejnosti nové a nové dohady a otázky. Například dlouho nebylo vůbec jasné, zda skutečně dorazil do své rodné země a bude se oficiálních ceremoniálů účastnit. Britská média v pátek odpoledne informovala o tom, že v Londýně přistálo soukromé letadlo, a to právě z americké Kalifornie, kde v současnosti Harry s chotí Meghan a dětmi Archiem a Lilibeth žije.

Hned se začalo spekulovat, že na palubě musel být jistě právě Harry, ačkoliv je velkým bojovníkem za životní prostředí a jistě by působilo lépe, kdyby myslel na svou uhlíkovou stopu a dorazil raději běžnou linkou. Jenže už v minulosti dokázal, že to není tak úplně jeho styl. Nakonec se spekulace, že dorazil komerčním letem s American Airlines, nakonec objevila podepřena svědectvím údajného spolucestujícího. 

Odsedět si to a rychle domů

Už dříve různé zprávy hovořily o tom, že Harry sice dorazí, ale nezůstane příliš dlouho a nebude mít ani žádnou oficiální roli. Jen pár hodin po korunovaci má prý v plánu zase odletět do Ameriky za svou rodinou, což zní pravděpodobně už jen proto, že starší Archie bude slavit narozeniny a Meghan pro něj chystá oslavu. Tatínek by jistě chybět neměl.

Řešilo se také to, kde bude Harryho místo při samotné korunovaci ve Westminsterském opatství. Mluvilo se o tom, že by měl mít určené sedalo zhruba deset řad od svého otce Karla. 

Další experti ale nyní tvrdí, že královská rodina nakonec zasáhne a Harrymu dá lepší a prestižnější místo, jelikož jinak by to vypadalo jako schválnost či trest vůči němu. „Je to člen rodiny, je to králův druhý syn, míří na korunovaci, tak nebude sedět schovaný za sloupem!“ míní expertka Katie Nichollová pro Mirror. Skoro to zní jako - Baby nebude sedět v koutě! Tak uvidíme, jak to s Harrym nakonec dopadne.

The Mirror s odkazem na zdroj z paláce píše, že Harry bude nakonec usazen do třetí řady, vedle manžela své sestřenice princezny Eugenie Jacka Brooksbanka po jedné straně a princezny Alexandry, sestřenici zesnulé královny.

Další tresty pro Harryho

O tom, že Harry svým skandálním prohlášeními zaťal do vztahů se svou rodinou opravdu hlubokou ránu, svědčí to, že bude vyloučen z dalších oficiálních momentů korunovace. Neobjeví se na žádné z oficiálních fotek a portrétů, nebude součástí slavnostního procesí, v němž král Karel III. s královnou Camillou pojedou ve zlatém kočáře z Westminsterského opatství. A nebude přítomen slavnostnímu pozdravení na balkoně Buckinhgamského pálce, odkud bude král Karel III. s královnou Camillou a dalšími nejbližšími a pracujícími členy královské rodiny sledovat vojenskou přehlídku. 

 

Video
Video se připravuje ...

Princ Harry: Rebel z královské rodiny slaví narozeniny! Mall.tv

Korunovace krále Karla III.
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
7:42
8. 5. 2023

Ještě pár momentek z velkolepého korunovačního koncertu. Královská rodina rozdávala úsměvy a nejvíc se podle všeho bavila malá princátka.

 
22:23
7. 5. 2023

Zpěvačka Nicole Scherzingerová uchvátila davy svým zpěvem a půvabnou sametově modrou róbou.

 
21:37
7. 5. 2023

Na koncert dorazila nejen královská rodina, která sklidila ovace, ale i Stella McCartney, dcera slavného "brouka" Paula McCartneyho. Stella spolu s králem Karlem III. sdílí vášeň pro ekologii a na celé akci jí bude dán prostor, aby právě myšlenku udržitelnosti přírody vyslovila přede všemi.

Fotogalerie
244 fotografií