Princ Harry a jeho manželka, bývalá americká herečka Meghan Markleová, se sice práce pro monarchii vzdali už v roce 2020, stále se však pyšní titulem vévoda a vévodkyně ze Sussexu a Harry je nadále i Jeho královská Výsost. 

To by se mohlo brzy změnit... Podle novináře Roberta Jobsona totiž na těch nejvyšších místech v Buckinghamském paláci probíhají čilé diskuze o tom, zda si manželé své tituly vlastně zaslouží. 

„Král Karel není nakloněn tomu, aby Harrymu byly odebrány tituly. K synovi stále chová nehynoucí lásku,“ cituje knihu web Daily Mail. 

Ve hře jsou tituly vévoda a vévodkyně ze Sussexu – nikoli Harryho titul prince. Pokud by jim byly sebrány, stali by se manželé jen panem a paní Mountbatten-Windsorovými. 

„Král je proti, ale ostatní seniorní členové královské rodiny už tak shovívaví nejsou. Pokud bude Harry pokračovat ve svých útocích na monarchii, je možné, že tlak na krále ještě zesílí a on navzdory své lásce k synovi nakonec podlehne,“ myslí si novinář.

Video
Video se připravuje ...

Putin navštívil Ukrajinu. Babiš se musel omluvit za udavače. A Harry potvrdil účast na korunovaci Bára Horáková, Lukáš Červený, Reuters

Fotogalerie
104 fotografií