Nová kniha s názvem Spare (česky Náhradník), ve které princ Harry na zhruba 400 stránkách popsal nejrůznější detaily svého života, má obrovský úspěch. V Británii se stala nejprodávanější knihou podle skutečných událostí a jen za první týden se prodalo bezmála půl milionu kopií. 

Půlka materiálu se do knihy nedostala

Není proto divu, že leckoho napadla otázka, zda náhodou nepřijde i pokračování. Sám princ totiž přiznal, že měl jeho původní rukopis až 800 stran – a dobrá polovina materiálu se tak do knihy vůbec nedostala. 

„Klidně to mohly být dvě knihy. Nejtěžší bylo to seškrtávat,“ prozradil princ v rozhovoru u příležitosti propagace svých pamětí minulý měsíc. 

Alespoň jedna nová kapitola

Podle informací webu Page Six pokračování pravděpodobně nikdy nepřijde. Náruživí čtenáři se ale dost možná přece jen dočkají alespoň malého přídavku. „Princ Harry plánuje přidat alespoň jednu novou kapitolu. Půjde k paperbackové verzi. Buď v průběhu letošního roku, nebo na začátku toho příštího, jakmile ustanou prodeje knihy v pevné vazbě,“ prozradil redakci dobře informovaný zdroj. 

Podle něj čtenáře zajímá hlavně to, jak se rodina prince Harryho vypořádala s popraskem po vydání kontroverzního dokumentu Harry & Meghan, jenž vyšel pouhý měsíc před vydáním princových pamětí 10. ledna – a v knize tak o něm logicky není ani zmínka, přestože jde o velmi výbušný moment královské historie. 

Informace o nové kapitole ovšem zatím rozhodně nemůže být brána za potvrzenou. Harryho mluvčí zatím veškeré spekulace popírá. Zda princ skutečně k paperbacku něco přidá, tak ukáže až čas.

Video
Video se připravuje ...

Blesk Podcast: Listování »ubrečenými« memoáry prince Harryho pdc, blp, Červený Chebotareva

Fotogalerie
198 fotografií