Sám Harry moc dobře ví, jaké to je, když jako dítě přijdete o jednoho z rodičů. V pouhých dvanácti letech ztratil svou maminku, princeznu Dianu (†36)... Princ proto spojil síly s charitativní organizací Scotty's Little Soldiers, která podporuje děti, jejichž rodiče zemřeli při službě v britských ozbrojených silách.

Pro každoroční vánoční večírek organizace natočil speciální videozdravici, ve které k dětem promluvil v kostýmu Spider-Mana. Nechyběla ani maska přes obličej, a tak nejprve nebylo vůbec jasné, kdo že to zpoza ní vlastně mluví...

„Vánoce jsou obdobím, kdy nám naši milovaní opravdu, opravdu hodně chybí, a to je v pořádku. Ale můžeme se cítit provinile, že se radujeme bez rodičů,“ řekl ve videu princ Harry.

„Jsem tu, abych vás ujistil, že naši rodiče si vždycky přáli, abychom se radovali. Takže se neciťte provinile. Je v pořádku, když si to užijete. Jděte ven, bavte se a užijte si ty nejkrásnější Vánoce,“ vzkázal dětem, stáhl si masku a odhalil svou tvář. 

Harry v minulosti otevřeně hovořil o tom, jak těžké pro něj bylo vyrovnat se se smrtí své matky v tak mladém věku. „Můžu s jistotou říci, že ztráta mámy ve 12 letech, a tím i vypnutí všech mých emocí na dalších 20 let, mělo vážný dopad nejen na můj osobní život, ale i na mou práci,“ svěřil se v roce 2017 a přiznal, že byl několikrát na pokraji naprostého zhroucení. V roce 2020 zase prozradil, že má za sebou tři roky terapie, aby svými traumaty nezatěžoval svou novou rodinu. 

Video
Video se připravuje ...

První záběry: Harry a Meghan, příběh, který jste ještě neslyšeli Netflix, idh

Fotogalerie
263 fotografií