Harry poskytl v Nizozemsku, kde se účastnil charitativních sportovních her Invictus Games, rozhovor redaktorce NBC News Hodě Kotbové (57). Rozhovor byl odvysílán včera a princ v něm shrnul svoji tajnou návštěvu u babičky Alžběty II. (96), se kterou se neviděl dva roky. A to poté, co loni v březnu v rozhovoru s Oprah Winfreyovou udělil královské rodině nálepku rasistů.

Rok spolu pak nemluvili, až ve čtvrtek Harry s Meghan nečekaně přijeli na hrad Windsor, odkud si údajně odvezli pozvání na červnové oslavy Alžbětina platinového jubilea, tedy 70 let na trůnu.

Princ-intrikán?

Jenže setkání na hradě možná nebylo jen o usmíření. „Chci mít jistotu, že je (královna, pozn. red.) chráněna a že má kolem sebe ty správné lidi,“ zdůraznil v rozhovoru Harry, který je už dva roky doma v Kalifornii. Nade vší pochybnost si tak rýpl do vlivu, který na panovnici mají jeho otec Charles (73) a bratr William (39), dva nejbližší následníci trůnu!

Co zaznělo?

NBC: Jaké to bylo být zpátky a vidět se s královnou?

„Bylo to skvělé. Rád jsem ji viděl, je v dobré formě. Se mnou byla vždy v dobré náladě, má skvělý smysl pro humor a já se chci ujistit, že je chráněna a má kolem sebe ty správné lidi.“

NBC: Říkávala, že ji vždy dokážete rozesmát. Povedlo se vám to i tentokrát?

„To ano. S Meghan jsme si s ní dali čaj a bylo opravdu fajn ji opět vidět.“

Vlna hněvu

Zatímco královská rodina nejnovější výpad tradičně nekomentovala, poddaní si neberou servítky. „Je to urážka Charlese a Williama, kteří na rozdíl od Harryho jsou s královnou a chrání ji svými činy,“ říká Angela Levinová, která napsala o královské rodině několik knih.

„Co je ten Harry zač? Nějaký komik? Takhle směšný by snad ani žádný komik nemohl být,“ opřel se do prince bývalý ministr zdravotnictví David Mellor (73).

„Chce lépe chránit královnu, a přitom je za mořem. A když princ Philip ležel na smrtelné posteli, dával Harry rozhovor Oprah Winfreyové!“ zlobí se moderátor Peter Ford, podle kterého je princ zcela mimo realitu.

VIDEO: Usmiřovací cesta Harryho a Meghan: 15 minut s Charlesem a strach z Williama?

Video
Video se připravuje ...

Usmiřovací cesta Harryho a Meghan: 15 minut s Charlesem a strach z Williama? Profimedia.cz

Fotogalerie
42 fotografií