Princ Andrew (62) patří mezi černé ovce v královské rodině. Přesto se však domníval, že se mu podaří vše vrátit do starých kolejí a navázat tam, kde byl nedlouho před vypuknutím skandálu sexuálního delikventa Jeffreyho Epsteina, k němuž měl vévoda z Yorku bohužel velice blízko a údajně měl zneužívat jednu z jeho sexuálních otrokyň. Došlo dokonce k soudu, který skončil vyplacením oné ženy ze státní kasy, což se řadě daňových poplatníků pochopitelně nelíbilo.

Naděje vévody z Yorku na comeback po bok sourozenců byly zmařeny na osobním setkání s jeho starším bratrem na statku Birkhall ve Skotsku, k němuž došlo jen pár dní před královninou smrtí... a které podle DailyMailu jeden zasvěcenec popsal jako „plné emocí“„Ač to může znít naivně, Andrew vždycky doufal, že znovu získá svou pozici staršího člena královské rodiny. Vždycky věřil, že pro něj existuje cesta zpět,“ popsal. 

Video
Video se připravuje ...

Na obří vyrovnání Andrewa tlačil Charles. Kvůli Alžbětě II., říká Forejt. Jiří Marek, Lukáš Červený

„Na schůzce mu ale princ Charles řekl, že může odejít a mít normální, pěkný život, ale že jeho veřejné vystupování je u konce. Bylo mu řečeno, že se tím musí smířit,“ pokračoval zdroj z královského paláce. A to Andrewa hodně zasáhlo – ze schůzky údajně odcházel „ubrečený“ a s pocitem, že je „docela opuštěný“. Je zřejmé, že většina vysoce postavených představitelů královské rodiny si myslela, že je věc již definitivně vyřešena již po onom soudu, přesto to však Andrew nepochopil.

Na toto téma se prý často pokoušel hovořit i se zesnulou maminkou Alžbětou II. (†96). Ta o tom ale nechtěla ani slyšet – a to i přesto, že Andrew patřil mezi její oblíbence a byla mu schopná leccos odpustit. Vždycky, když to její nezdárný synek nadhodil, pronesla několik utěšujících frází, pak ale radši změnila téma. Andrew proto doufal, že se mu podaří zlomit alespoň Karla III. Marně... Všichni jsou nyní zvědaví, jak se Andrewova izolace projeví příští neděli, kdy se zúčastní  vzpomínkové bohoslužby na počest královny.

Fotogalerie
43 fotografií