Poté, co se před více než dvěma lety rozhodl princ Harry se svou manželkou Meghan opustit královskou rodinu a přestěhovat se do slunné Kalifornie žít život „obyčejných“ smrtelníků, začaly vztahy mezi jednotlivými členy značně pokulhávat. Korunu všemu pak nasadil kontroverzní televizní rozhovor Harryho a Meghan u americké moderátorky Oprah Winfreyové (68), kde svými výroky pomluvili a pošpinili celou britskou monarchii. Což měl být okamžik, kdy pohár trpělivosti definitivně přetekl a princ William zanevřel na svého mladšího bratra.

Od té chvíle celý svět netrpělivě čeká, jestli se ti dva ještě někdy usmíří. A vypadá to, že by k tomu konečně mohlo dojít. V sobotu 10. září odpoledne, tedy jen dva dny po skonu královny Alžběty II., byli William s Kate a Harry spatřeni na veřejnosti u hradu Windsor, kam si společně šli prohlédnout květinové dary a vzkazy od zdrcených občanů, kteří přišli vzdát hold jejich milované královně, a následně se s nimi osobně pozdravit v této smutné době.

Podle fotografií by nikdo nehádal, že mezi bratry panují nějaké neshody, a tak se nabízí možnost, že právě smrt Její Výsosti, babičky Alžběty, je konečně pádným důvodem k tomu, aby jejich spory z minulosti šly stranou a zakopali tak onu pomyslnou válečnou sekeru.

Poprvé se také na veřejnosti od smrti královny objevila Meghan, která, jak už se dnes ví, zůstala v sídle Frogmore Cottage, protože jí král Karel III. po telefonu zakázal přijet na zámek Balmoral, kde se sjela celá královská rodina, z níž jen někteří členové se stihli ještě s královnou Alžbětou II. krátce před jejím posledním vydechnutím rozloučit.

5:26
20. 9. 2022

Královna Alžběta II. strávila na trůně 70 let a dožila se 96 let a zdálo se, že její vláda nikdy neskončí a že ona sama je nesmrtelná. Její úmrtí ale připomnělo lidem v Británii i po celém světě, že smrtelnosti a nevyhnutelnému toku času nedokáže vzdorovat nikdo, ani monarcha, napsala agentura AP.

Mnozí Britové se teď obracejí na terapeuty nebo psychology a popisují jim, že smrt královny v nich znovu probudila zármutek nad vlastními blízkými, o které přišli už dříve.

5:23
20. 9. 2022

Královská rodina sdílela fotografii a dojemná slova na rozloučenou pro zesnulou královnu.
„Kéž ti zástupy andělské zpívají ke tvému odpočinku. V láskyplné vzpomínce na Její veličenstvo královnu,“ stojí v příspěvku.

5:19
20. 9. 2022

Dobré ráno, také dnes Vám budeme přinášet informace z Velké Británie, která se vzpamatovává z odchodu své královny Alžběty II.

Zobrazit celý online

Video
Video se připravuje ...

Britové truchlí po smrti Alžběty II. (†96): Před palácem už je záplava květin. reuters

Fotogalerie
134 fotografií