Archieho (3) naposledy viděla v roce 2020, Lilibet (1) nikdy. To už teď naštěstí neplatí! Královna Alžběta II. se konečně dočkala a svá pravnoučátka vedle videohovorů přes oceán konečně viděla i naživo. 

Prin Harry a Meghan Markleová, kteří s dětmi žijí v kalifornské Santa Barbaře, přistáli v Londýně již den před začátkem oslav královnina platinového jubilea. Oficiální akce vypukly až ve čtvrtek, ostře sledovaná rodinka ale do Británie přiletěla už ve středu. 

 

Rodina neprozradila, jak přesně k setkání došlo. Předpokládá se ale, že děti přivezli do hradu Windsor. Královnu totiž v posledních měsících trápí problémy s pohybem. 

K dalšímu setkání pak došlo v pátek večer, jen pár hodin před Lilibetinými prvními narozeninami. I v tomto případě mělo jít o rodinnou návštěvu ve Windsoru. Manželé s dětmi jsou v Anglii ubytováni v sídle Frogmore Cottage, které je od hradu nedaleko. 

V sobotu pak bude malá Lilibet ve Frogmore Cottage slavit své první narozeniny. Očekává se i účast královny – poté, co královna oznámila, že se kvůli "diskomfortu" nezúčastní koňských dostihů Epsom Derby. Vévodkyně Kate (40) a princ William (39) se ale nedostaví, protože zrovna budou na oficiální návštěvě stovky kilometrů daleko ve Walesu. 

Vévoda a vévodkyně ze Sussexu již dříve prozradili, že jméno, které vybrali pro svou dceru, je ódou na královninu přezdívku z dětství, kterou používali pouze její blízcí rodinní příslušníci, včetně zesnulého manžela prince Philipa. Malá Lilibet tak konečně potkala svou slavnou jmenovkyni a babičku v jedné osobě.

VIDEO: William při nácviku vojenské přehlídky pro platinové jubileum. Jeho kůň s hlavou hluboce skloněnou budil rozpaky

Video
Video se připravuje ...

William při nácviku vojenské přehlídky pro platinové jubileum. Jeho kůň s hlavou hluboce skloněnou budil rozpaky Profimedia.cz

Fotogalerie
195 fotografií