Za neúčast prince Andrewa na oslavách nemůže zákaz od jeho matky královny Alžběty II., důvod je mnohem závažnější, je totiž nemocný. „Po provedení rutinního testu se ukázalo, že vévoda je covid pozitivní,“ uvedl mluvčí Buckinghamského paláce pro web People.

Zdroj z královského paláce dále prozradil, že Andrew se v posledních dnech s královnou vídal, ale testy podstupuje pravidelně a po tom pozitivním se spolu již neviděli. Snad se tedy také nenakazila.

Královna covid prodělala už letos v únoru. Vzhledem k tomu, že ruší svou účast na jedné akci za druhou, panují obavy o její zdraví. Kate Middletonová ale uvedla, že královna je pouze unavená.

Navzdory skandálům nad svým synem Alžběta II. nezlomila hůl. V lednu ho sice zbavila vojenských titul.ů a výrazně omezila jeho pravomce, ale udržel si titul vévody z Yorku i své místo v následnictví na trůn, v žádné funkci už ale nemůže používat titul Jeho královská výsost.

Na březnovou mši zasvěcenou zesnulému princi Philipovi (†99) jí navíc doprovod dělal právě Andrew, což se u starších členů královské rodiny nesetkalo s příliš velkým pochopením.

Video: Jak vydělává královská rodina a majetek královny Alžběty II.

Video
Video se připravuje ...

Jak vydělává královská rodina a majetek královny Alžběty II. Videohub

Fotogalerie
137 fotografií