Poslední zveřejněná zpráva na princově oficiálním twitteru zní jasně a stručně: „Dnes ráno byl princ z Walesu pozitivně testován na covid-19 a nyní je v izolaci. Jeho královská Výsost je hluboce zklamána, že se nemůže zúčastnit plánovaných akcí ve Winchesteru.“ Tohle oznámení přichází jenom pár hodin poté, co se princ Charles a manželka Camilla (74) objevili na akci British Asian Trust pořádané v Britském muzeu, kde byli oba velice kontaktní, zblízka hovořili s hosty, aniž by se chránili rouškami, a rozhodně nešetřili doteky.

Sám syn britské královny Alžběty II. (95) bodře poplácal po rameni například ministryni vnitra Priti Patelovou (49), zblízka hovořil s ministrem zdravotnictví Sajidem Javidem (52) či kancléřem Rishim Sunakou (41), s mnohými si podával ruku. Charles, který organizaci, jež bojuje s chudobou, založil v roce 2007, na této akci také hovořil před více než 350 hosty o dopadu koronavirové pandemie. Během svého monologu použil láskyplné oslovení Camilly v urdštině, které znamená „miláček“, a dojal tím snad celý sál.

VIDEO: Princ Charles jako dítě.

Video
Video se připravuje ...

Princ Charles jako dítě. Youtube.com/The British Monarchy

„Je to téměř dva roky, co jsme já a můj ‚mehabooba‘ tady mohli být s vámi. Od té doby došlo k hrozným ztrátám na životech,“ posteskl si ve své řeči princ, jenž je teď aktuálně v samoizolaci, aby kolem sebe už dál nerozšiřoval koronavirus. Podle britského deníku princ DailyMail byl Charles shledán pozitivním během rutinního testu – což znamená, že následník britského trůnu na sobě podle všeho ani tentokrát (zatím) nepociťuje žádné příznaky nemoci. Další podrobností o jeho zdravotním stavu ale palác prozatím nezveřejnil

Později vyšla najevo také informace, že se princ »v poslední době« setkal i se svou matkou, královnou Alžbětou. Důvod jejich schůzky není jasný, ale došlo k ní ve Windsoru. Všichni se teď tedy logicky obávají, zda se nenazila právě i panovnice. Buckinghamský palác sice podle Mirroru uvedl, že královna nejeví žádné příznaky, zároveň ale odmítl potvrdit či vyvrátit, zda má Alžběta covid. To zní přinejmenším podezřele.

Je to již mimochodem podruhé, co se princ Charles touto chorobou, která v mnoha vlnách pustoší snad celý svět, nakazil. Poprvé si jí prošel v březnu 2020, nemoc však u něj naštěstí měla velmi mírný průběh. Poté, co strávil sedm dní trvající karanténu ve svém domě Birkhall ve Skotsku, se nechal slyšet, že „z toho vyvázl docela lehce“. Jak on, tak jeho manželka Camilla, vévodkyně z Cornwallu, jsou údajně proti covidu očkováni, absolvovali dokonce i třetí posilující dávku. I přesto se jim však „podařilo“ se nakazit...

Fotogalerie
52 fotografií