Britská královna Alžběta (95), která v posledních týdnech čelí zdravotním problémům, má zase o starost víc. A to kvůli knize Christophera Andersona nazvané Bratři a manželky: Pohled do soukromí Williama, Kate, Harryho a Meghan. Autor tvrdí, že k zmiňovanému projevu rasismu královnina syna a následníka Charlese došlo 27. listopadu 2017, kdy Harry oznámil zasnoubení s rozvedenou americkou míšenkou Meghan Markleovou. „Zajímalo by mě, jak budou vypadat jejich děti,“ řekl prý tehdy Charles. „Jsem si jistá, že budou nádherné,“ odvětila jeho manželka Camilla (74). „Myslel jsem, jakou budou mít podle tebe barvu pleti,“ upřesnil Charles podle Andersonovy knihy svoje obavy.

Stejnými slovy Meghan vylíčila své zkušenosti v březnovém emotivním rozhovoru s moderátorkou Oprah Winfreyovou (67). „Je to naprostá fikce, která nám nestojí za komentář,“ odbyl mluvčí paláce uvedenou pasáž z knihy. Americká televize CBS se proto zeptala přímo slavné moderátorky Winfreyové, která na jaře zmiňovaný rozhovor s Harrym a Meghan vedla. „Ne, ani mně neřekli, koho mají na mysli. Jen zdůraznili, že nejde o královnu ani jejího manžela (v dubnu zesnulého prince Philipa – pozn. red.),“ říká Winfreyová.

Anderson sám přiznává, že Charlesova poznámka mohla být celkem nevinná a dostat silně rasistický nádech až »cestou z paláce«, kdy ji »vylepšovali« lidé, kteří si příběh upravovali podle vlastní fantazie. Ať tak, či onak, Charlesovi tahle jediná věta vypálila na čelo cejch rasisty.

VIDEO: Meghan Markleová a Melissa McCarthyová uvedly nový charitativní projekt

Video
Video se připravuje ...

Meghan Markleová a Melissa McCarthyová uvedly nový charitativní projekt. 

Fotogalerie
44 fotografií