Přitom zlou diagnózu rakoviny slinivky si oblíbená herečka  Hana Maciuchová vyslechla již na konci roku 2019. Bylo to podruhé, první rakovina prsu udeřila již v roce 2016. Nebyla naštěstí na krutou informaci sama, Karel byl s ní. „Oznámili jí, že má karcinom, a následovaly chemoterapie i ozařování. Snášela bolesti, nechtěla opiáty, protože v té době ještě hrála v Divadle Ungelt. Muselo to být strašně těžké,“ popisuje Valdauf těžké chvíle loňského roku.

Video
Video se připravuje ...

Golda se vrátila do života Artura! A Maciuchová pohřeb nechtěla, kolegové i tak plánují loučení Bára Horáková, Lukáš Červený

Chodil s ní na chemoterapie

Karel nebyl jen jejím vítaným společníkem do divadel či na filmové premiéry anebo na cesty do Ameriky za Hanou Zagorovou (75) a Štefanem Margitou (65). Byl zároveň velkou oporou. Chodil s ní i na chemoterapie. Když jí už na sklonku roku docházely všechny síly, odjela herečka do Olomouce, kde měla rodinu.

Vzpomínky a role zůstanou

„Ujala se jí sestra Silvie, obětavě se o ni starala. Lékaři také dělali, co mohli, aby netrpěla. Hanička jinak nikomu nic neřekla. Ještě deset dní před smrtí brala mobil, takže nikdo nic zlého netušil,“ říká Valdauf. Bude na svou milou přítelkyni myslet až do konce života. „Mám spoustu krásných vzpomínek. Zůstalo tu mnoho jejích rolí. Ty nám ji budou stále připomínat,“ dodává Karel.

VIDEO: Poslední vystoupení Maciuchové (†75): Takhle se loučila ve Viole! Už nejsem pánem svého času...

Video
Video se připravuje ...

Poslední vystoupení Maciuchové (†75): Takhle se loučila ve Viole! Už nejsem pánem svého času... Facebook/Viola

Fotogalerie
33 fotografií