Princ Harry a jeho žena Meghan se ve výbušném rozhovoru s Oprah Winfreyovou (67) nechali slyšet, že o něco dříve, než přišel na svět jejich syn Archie, se museli potýkat s rasistickými poznámkami přímo z paláce. Někdo z rodiny měl mít totiž nevhodné poznámky ohledně toho, jakou barvu pleti asi miminko bude mít. Tehdy dvojice sice řekla, že nikoho konkrétního jmenovat nebude, ale zřejmě se veřejnost přece jen nakonec dozví pravdu.

Harry a Meghan již stačili prozradit, že utajeným rasistou rozhodně nebyl princ Philip (†99). Dál sice mlžili, ale všichni jsou zvědaví, a tak se nabízí možnost, že Harry vše odhalí ve své nové knize - ve zbrusu nových pamětech, které by měly přijít na trh pravděpodobně příští rok, shodou okolností v době, kdy bude babička Alžběta II. (95) slavit velké jubileum v počtu let na trůně. To si asi nic moc hezkého nepočte…

Princ podepsal smlouvu s vydavatelstvím Penguin Random House a již slíbil výdělky charitě. Dokonce se nechal slyšet, že knihu, na níž má spolupracovat i americký stínový spisovatel, nebude psát jako princ, kterým se narodil, nýbrž jako muž, kterým se stal. Předpokládá se, že hodně prostoru bude věnovat svému rozhodnutí odejít z popředí královské rodiny a přestěhovat se do Severní Ameriky.

Jenže se proslýchá, že je vévoda ze Sussexu dost pod tlakem, takže možná bude muset v knize odhalit i jiná tajemství. „Vydavatelé budou za své peníze chtít hodně, třeba zrovna jmenování toho údajného rasisty,“ řekla pro The Sun novinářka a královská odbornice Penny Junorová (71).

„Harry už si hledá informace o životě své matky, takže bude mluvit i o manželství svých rodičů, jejich aférách a rozchodu. To bude velmi zničující pro jeho otce a pro Camillu. Charles se stane králem a Camilla bude jeho královnou. Poslední věc, kterou oni i tahle země potřebují, je další vlna vzteku kvůli něčemu, co já považuji za falešná obvinění,“ rozčilovala se expertka.

Zatímco v Americe už si nakladatelé asi mnou ruce, jaký to bude bestseller, průzkumy ukázaly, že Britové nemají o takový titul moc zájem. Dvě třetiny respondentů podle Mirroru uvedly, že knihu nehodlají číst, zbytek pak podotkl, že je dost nevhodné, že Harry knihu zveřejňuje. Zdá se, že v rodné zemi mu tak moc pšenka nepokvete…

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
103 fotografií