O plánu manželů, a to pokřtít dceru na Windsoru po vzoru jejího bratříčka Archieho (2), hovoří zahraniční média několik dní. Kdy se křtiny uskuteční, bude záviset na situaci s koronavirovou pandemií a restrikcemi, princ Harry a Meghan Markleová (39) si to však malují na letošní podzim.

Kdo se zúčastní a kdo ne, bude rovněž záviset na několika faktorech. Účast na křtinách malé holčičky by mohla dramaticky zeštíhlit chystaná kniha prince Harryho o životě ve stínu koruny a šokujícím odchodu do Kalifornie, již plánuje vydat příští rok. Královští experti se domnívají, že královna Alžběta II. pozvání odmítne.

„Postavil ji do těžké pozice. Královna se nemůže vymluvit na plný program na několik let dopředu,“ míní pro Talk Radio komentátorka Angela Levinová, jež odkazuje na skutečnost, že sami vévodové by sice rádi pokřtili Lilibet už letos, vzhledem k proměnlivé situaci s pandemií se ale jejich plány mohou přesunout na další rok, případně ten přespříští.

Podle Levinové by si Alžbětinu případnou absenci veřejnost neměla hned vykládat jako vyřizování účtů. „Královna se nedostavila na křtiny prince Louise, třetího potomka prince Williama a vévodkyně Kate. Neúčast bych tak nebrala jako zlomyslné gesto z její strany,“ dodala s tím, že tento druh čistě rodinných událostí Alžběta nevnímá jako významný milník pro monarchii, a proto je občas vynechává.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
102 fotografií