Dubnový pohřeb vévody z Edinburghu krátkodobě utlumil napětí a roztržky mezi monarchy a odtrženou dvojicí ze Sussexu. Harry ovšem věděl, že návrat k rodině, byť jen na pár dnů, bude psychicky obtížný. „Byl jsem z toho nervózní. Bál jsem se toho,“ napsal list Daily Mail s odkazem na Harryho rozhovor s Oprah Winfreyovou k propagaci zmíněné dokumentární minisérie.

Harry se dle svých slov obával, že se návratem do Londýna vyplaví všechna prožitá traumata. Díky terapiím se tak nestalo. „Mohl jsem se spolehnout na dovednosti pro zvládnutí obtíží, které jsem se během sezení naučil, i na poznatky, ze kterých jsem vyrostl. Pomohlo mi to.“

Přesto se podle Harryho během návštěvy rodiny naskytla pestrá škála okamžiků, kdy o sobě úzkosti daly přeci jenom vědět. „Takové bušení srdce, to je velký spouštěč. Pro mě i kohokoliv jiného,“ dodal vévoda.

Na terapie začal docházet před čtyřmi lety. K odborníkovi ho přivedla až Meghan(36), tehdy ještě jeho přítelkyně, vysvětloval Harry v dokumentu. „Věděl jsem, že jestli nezačnu chodit na terapie a nedám se do pořádku, ztratím ženu, se kterou jsem chtěl strávit zbytek života,“ přiznal vévoda. Pravidelná sezení mu otevřela oči, že žil v dusivé bublině, ze které potřeboval uniknout.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

Fotogalerie
75 fotografií