Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Nová zpověď ublíženého Harryho: Fňukání nad zlou rodinou a přiznání k drogám!

/
  • Harry v novém dokumentu o duševním zdraví The Me You Can't See
    21. května 2021 ● 12:54

    Britský princ Harry (36) se objevil v novém dokumentu o duševním zdraví The Me You Can’t See, na kterém se podílel s moderátorkou Oprah Winfreyovou (67). A stejně jako jejich debutový počin z března i tentokrát veřejnost provedl temnými zákoutími Buckinghamského paláce.

    Na kameru vévoda ze Sussexu v prvních třech dílech dokumentární minisérie, kterou odvysílala streamovací služba Apple TV+, rozvedl tíživé okamžiky ve stínu královské koruny, které mu dle jeho slov otevřely oči a přiměly ho přestěhovat se s rodinou do Kalifornie. Oprah pověděl o absolutním nezájmu jeho rodiny řešit jakékoliv problémy, navázal na sebevražedné myšlenky své manželky Meghan Markleové (39) a vůbec poprvé přiznal, že po smrti své matky Diany (†36) holdoval drogám a alkoholu.

  • 1.

    O bezmoci a nezájmu rodiny

    Po březnovém interview a nedávném podcastu s Daxem Shepardem, v němž vylíčil traumatické dospívání, zabodl Harry nůž do zad monarchů ještě hlouběji. Postěžoval si například na to, jak mu v začátcích vztahu s Meghan jeho blízcí nebyli oporou a nechtěli řešit stížnosti na pronásledování paparazziů a obtěžování.

    „Domníval jsem se, že nám rodina pomůže, ale každá žádost, každé gesto, varovní, ať už jsme řekli cokoliv, se setkalo s naprostým tichem, nezájmem a ledabylostí,“ řekl Harry s tím, že na změně tohoto zakořeněného vzorce chování neúspěšně pracovali čtyři roky, než to nakonec vzdali.

  • 2.

    O dni, kdy se Meghan chtěla zabít

    Temnou kapitolou březnového interview s Oprah bylo Meghanino doznání o sebevražedných myšlenkách. Tu v dokumentu The Me You Cant’s See dále rozvedl. Odhalil, kdy mu Meghan o své touze sáhnout si na život poprvé řekla.

    Stát se to mělo na cestě na charitativní akci v Royal Albert Hall v lednu 2019. Tehdy byla Meghan v šestém měsíci těhotenství. Vévodkyně ze Sussexu svému šokovanému choti popsala, jakým způsobem chtěla spáchat sebevraždu.

    „Nejděsivější bylo, že mysl měla naprosto čistou. Nebyla blázen, neutlumovala se alkoholem nebo prášky, byla střízlivá, čistá. Tu noc mě její myšlenky probraly,“ vrátil se Harry do dne, kdy se mu svět obrátil vzhůru nohama. „Bohužel neexistovala možnost nejít na tu akci, představte si pak ty titulky,“ dodal. Pro zraky veřejnosti nahodili šťastné úsměvy, ačkoliv byli oba myšlenkami zcela jinde.

  • 3.

    O paralelách a opakování historie

    Na konto Meghanina odhalení Harry znovu vznesl své obavy, že se historie bude opakovat. „Moji matku pronásledovali, dokud ji nezabili, když byla ve vztahu s někým, kdo nebyl bílý,“ připomněl Harry matčin románek s filmovým producentem egyptského původu Dodim Al-Fayedem.

    Podle Harryho seznam podobností mezi tragickým osudem princezny Diany a jeho životem s Meghan rostl a všechno vedlo zpátky ke stejným lidem a stejnému byznys modelu, čímž narážel na svou rodinu.

  • 4.

    O pohřbu Diany

    Jeden z nejtraumatičtějších zážitků byl pro Harryho matčin pohřeb. V první epizodě dokumentární minisérie vysvětlil, že královská rodina o její smrti příliš nemluvila ani mezi sebou a Harrymu s vypořádáním se s tak obrovskou ztrátou nikdo nepomohl.

    Její pohřeb prý vnímal jako mimotělní zážitek, bezmyšlenkovitě dělal, co se od něj očekávalo. Těžké pro něj také bylo skrývat emoce a zachovat stoický klid. „Na pohřbu jsem mohl ukázat jen desetinu emocí z těch, které ukazovali ostatní,“ dodal s tím, že nerozuměl tomu, proč lidé plakali, když jeho matku osobně neznali.

  • 5.

    O alkoholu a drogách

    Posttraumatický syndrom z matčina osudu se s ním nesl až do dospělosti. Nejhůř zvládal období mezi 28. a 32. rokem. Kdykoliv zahlédl objektivy fotoaparátů či ho pronásledovalo auto paparazziů, zachvátila šlechtice panika. Aby se vyrovnal s děsy ve své hlavě a skryl pravé emoce před světem, opíjel se a užíval návykové substance.

    „Byl jsem ochotný pít a brát drogy. Byl jsem ochotný zkusit a udělat cokoliv, po čem bych se cítil lépe,“ překvapil moderátorku. Harry dodal, že během jednoho večera dokázal vypít tolik alkoholu, kolik by jinému vystačilo na celý týden.

  • 6.

    O otcově výchově

    Do prince Charlese (72) se po kritice jeho výchovy Harry opřel ještě jednou. V interview zmínil otcovo prohlášení, které princi dodnes nedá spát. „Když jsme s Williamem byli mladší, tak nám (Charles) často říkal ‚Takhle jsem to měl já, takže to budete mít stejně‘. Ale to nedává smysl,“ kroutil hlavou Harry.

    „Jen protože jsi v dětství sám trpěl, přece nemusí znamenat, že budou trpět i tvé děti. Právě naopak – pokud jsi trpěl, uděláš vše pro to, abys tyto negativní zkušenosti nepředal svým dětem,“ doplnil princ v narážce na genetickou bolest, o níž promluvil v podcastu. Podle Harryho měl Charles velmi bolestivé dětství a tu stejnou bolest vštípil i jemu.

  • 7.

    O vyrovnání se s minulostí

    Potřebné terapie, nutné k vyrovnání se s minulostí, byly pro Harryho zapovězené, neboť v rodině se psychické problémy nediskutovaly. K odborníkovi ho po drsné hádce, že se chová jako 12letý kluk, přivedla až Meghan, tehdy ještě jeho přítelkyně.

    „Věděl jsem, že jestli nezačnu chodit na terapie a nedám se do pořádku, ztratím ženu, se kterou jsem chtěl strávit zbytek života,“ přiznal vévoda. V posledních čtyřech letech navštívil mnoho specialistů na duševní zdraví, dokonce vyzkoušel alternativní terapie. Pravidelná sezení mu otevřela oči, že žil v dusivé bublině, ze které potřeboval uniknout.

  • 8.

    VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

    Video
    Video se připravuje ...

    Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

  • 9.

    Fotogalerie
    105 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 30

Milla: Ani ve snu.Neviděla jsem totiž jen tehto výlev ale už asi dvacátý pořad ve kterém brepta mluvil,viděla jsem ho na vojenské přehlídce s babičkou,při různých příležitostech s ostatními členy rodiny,na akcích ať už charitativních nebo služebních,když za ním Charles přiletěl na základnu v Afghánistánu,s Williamem a Kate atd.Takže nenapadlo.Taky mě napadlo že když rasistická rodina pozvala Meghan jako první ještě nepřivdanou partnerku jak Harry odpovídal tomu hroznému tisku jaké jako že měla Meghan Vánoce tak sám řekl že krásné,že poznala milující rodinu kterou ona sama nikdy neměla,po svatbě Charlesovi děkoval že vedl Meghan k oltáři a že se hezky postaral o její maminku která tam jinak byla sama.

(25. 05. 2021 05:02)

jiznicechy:

(21. 05. 2021 20:56)

sasajebedokopce: Koho ještě může tenhle povl zajímat?

(21. 05. 2021 20:49)

jiznicechy:

(21. 05. 2021 18:55)

jajas: Který normální člověk by si takhle veřejně "vyléval" své osobní city? To by měl navykládat psychiatrovi a léčit se. No ale vzhledem k tomu, že ty dva teď budou takové rozhovory živit, tak to určitě nebyl poslední rozhovor a určitě nám, se slzami v očích, ještě něco prozradí!.

(21. 05. 2021 18:47)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy