Po valentýnském oznámení druhého těhotenství vévodkyně ze Sussexu sázkové kanceláře rozjely tradiční hon na vítěze. Než Meghana Harry v rozhovoru s Oprah přiznali, že čekají holčičku, byl mezi horkými favority na jméno například Alfie, Charlie po princi Charlesovi (72) nebo Philip po nedávno zesnulém vévodovi z Edinburghu.

Odhalení pohlaví chlapecký sloupeček vymazalo a zbyl pouze ten s dívčími jmény, na jehož vrcholu se skvěla znělá a vznešená Alexandra s kurzem 4:1. Smrt prince Philipa a sobotní dojemný pohřeb ovšem zamíchaly kartami a dosavadního favorita, minimálně v očích negamblerské veřejnosti, okamžitě předstihla druhá nejpravděpodobnější varianta – Lily.

Zdrobnělina jména Elizabeth se podle fanoušků a některých královských komentátorů ve světle nedávné tragédie jeví jako nejlogičtější a nejuctivější volba, píše The Sun. Fanoušci jsou zajedno, že truchlící královně Alžbětě by takový trvalý projev úcty mohl vykouzlit tolik potřebný úsměv na tváři. Roztomilým jménem Lily totiž nazývali malou Alžbětu její rodiče, princ Philip své manželce zase v soukromí říkal Lilibeth.

Do první trojky nejpravděpodobnějších variant sázkových kanceláří se kromě Lily a Alexandry probojovala také Diana po Harryho zesnulé matce (†36). Je však otázkou, zda vévodové, stejně jako s Archiem (1), nepůjdou tak trochu proti proudu a nevyberou jméno, které se nenalézá na předních příčkách žádného žebříčku.

VIDEO: Osamocená Alžběta a rozesazená rodina: Pohřeb prince Philipa v kapli sv. Jiří

Video
Video se připravuje ...

Osamocená Alžběta a rozesazená rodina: Pohřeb prince Philipa v kapli sv. Jiří reuters

Fotogalerie
78 fotografií