Pokud jste fanoušky seriálu Ulice, jenž běží na českých obrazovkách každý všední den už bezmála 16 let, jistě víte, kdo je Marek Salvet. Představitel Filipa Maléře, jehož matku hraje současná soutěžící show Tvoje tvář má známý hlas Hana Holišová (40) a otce zase herec Tomáš Dastlík (45), se při rozhovoru v podcastu Easy Cast otevřeně rozpovídal o psychických problémech, které mu, jak to u umělců bývá, byly inspirací v jeho tvorbě.

„Jsem šťastnej člověk, ale poslední dobou, není to úplně naše období, začal jsem brát antidepresiva a je to nic moc, všechno se seběhlo...,“ přiznal mladý lamač srdcí Marek Salvet v pořadu Easy Cast moderátora Evropy 2 Jakuba Kotka (33), přezdívaného „Koťák“. „Deprese, úzkosti, posttraumatickej stav z dávný doby,“ vyjmenoval záhy herecký bratr Aničky Kadeřávkové (23) alias Roziny Maléřové, jaká je jeho psychologická diagnóza.

Všechno zlé je ale k něčemu dobré, a tak Marek své stavy promítl do nové tvorby začínajícího rappera a v blízkých dnech vydá své debutové album. „Začal jsem psát depresivní texty, ale jsou to reálný texty, které mají smysl,“ řekl herec s tím, že sám hledá inspiraci nejen ve své hlavě, ale i v hudbě, kterou poslouchá. 

V boji s psychickými problémy naštěstí není sám, i když je těžké přiznat i nejbližšímu okolí, že je něco v nepořádku. „S rodičema jsem to řešil. Když nejsem v pohodě, je to hrozně poznat... Teda když jsem s přítelkyní, protože s ní jsem dlouho, jsem s ní prostě komfortní a jsme si hrozně blízký, takže před ní nehraju, že jsem šťastnej klouček. Ale před rodičema, před rodinou, i když jsem v p*deli, tak se pořád usmívám a dělám, že je všechno skvělý,“ vysvětlil, jak to u nich doma chodí. „Jsem hodně komunikativní člověk, s každým se skamarádím, ale když mám deprese, tak jsem totálně v klidu, nic pro mě většinou není vtipný a nechci se moc bavit,“ popsal Marek Salvet, jak to vypadá, když má i přes nastavenou medikaci své horší dny.

VIDEO: Veronika Čermák Macková z Ulice: Přeji si uvíznout s manželem na opuštěném ostrově

Video
Video se připravuje ...

Veronika Čermák Macková z Ulice: Přeji si uvíznout s manželem na opuštěném ostrově tv nova

Fotogalerie
12 fotografií