Reakce britské královské rodiny na zpověď utečenců z jejích řad se vlekly a neobsahovaly emoce, které veřejnost očekávala. Panovnice Alžběta II. (94) v oficiálním prohlášení projevila smutek nad jejich trápením a zahájila vyšetřování údajného rasismu. O několik dní později pak William zahlaholil na reportéra, vzdáleného několik metrů od něj, že jeho rodina rozhodně není rasistická a s bratrem si brzy promluví.

Inu, hovor opravdu proběhl, a dokonce i s princem Charlesem. Podle Gayle Kingové, přítelkyně Sussexů i moderátorky Oprah Winfreyové (67), v něm ale nic důležitého nevyřešili. „Zavolala jsem jim, abych zjistila, jak se cítí, a ano, Harry mluvil se svým bratrem a také otcem,“ uvedla Kingová podle listu The Sun v ranní show na CBS. „A jako reakci jsem (od nich) dostala, že konverzace byla neplodná. Ale jsou rádi, že nějaká konverzace vůbec proběhla,“ dodala.

VIDEO: Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru

Video
Video se připravuje ...

Harry a Meghan: Nejzásadnější okamžiky ostře sledovaného páru Mall.tv

V rozhovoru s Oprah Winfreyovou Harry nepříliš líbezně hovořil, a to jak o svém bratrovi, tak o otci. O Charlesovi tvrdil, že ho úmyslně odstřihl od financí, přestože finanční svobodu vévodové dokládali jako jeden ze stěžejních důvodů svého rozhodnutí opustit monarchii. Postěžoval si také na jeho následnou odměřenost a neochotu zvednout mu telefon, kdykoliv zavolal.

U Williama si zase povzdechl nad rozpadem jejich kdysi pevného sourozeneckého pouta a přemítal, co by na to řekla jejich matka. Zároveň však připustil možnost budoucího usmíření, které mohl zažehnout právě víkendový telefonát.

VIDEO:  Alžběta II. - Královnina cesta na trůn začala velkým skandálem.

Fotogalerie
89 fotografií