„Vévoda z Edinburghu podstoupil úspěšnou proceduru související s předchozími srdečními problémy. Jeho královská Výsost v nemocnici zůstane ještě několik dní na další léčbu, odpočinek a rekonvalescenci,“ napsal server Daily Mail s odkazem na oficiální vyjádření Buckinghamského paláce. Do Nemocnice sv. Bartoloměje byl Philip přemístěn 1. března. Předtím strávil necelé dva týdny v Nemocnici krále Edwarda VII.

VIDEO: Královští sourozenci děkují zdravotníkům! Potlesk za boj proti koronaviru.

Video
Video se připravuje ...

Královští sourozenci děkují zdravotníkům! Potlesk za boj proti koronaviru. Kensington Royal

Preventivní hospitalizace na popud osobního lékaře panovnice se nečekaně protáhla. Původně měl na lůžku strávit jen několik málo dní poté, co se mu 16. února udělalo zle. Palác následně informoval, že šlechtic podstupuje léčbu blíže nespecifikované infekce. O koronavirus se, navzdory spekulacím, nejednalo.

Ve středu vévodkyně z Cornwallu Camilla (73) během návštěvy vakcinačního centra v Croydonu zmínila, že stav jejího tchána se „lehce zlepšil“ a že mu „celá rodina drží palce“. Philipa v průběhu hospitalizace navštívil pouze jeho syn princ Charles (72). Z půlhodinového setkání s churavým otcem si odnesl slzy v očích.

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům.

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům. Instagram Kensington Royals

Fotogalerie
67 fotografií