Je krásná, mladá, inteligentní a teď se navíc bude moct pyšnit něčím, za co dosud nikdo z České republiky. Studentka Tereza Stiborská (23) z Opavy totiž na den ovládla instagramový účet britské královské rodiny a přidávala na něj příspěvky. 

Brunetka, která vystudovala psychologii a momentálně pokračuje v rámci magisterského studia v oboru Veřejná správa a sociální politika, spravovala instagram královny ve středu 12. srpna. Připravila několik příspěvků, tzv. instastories, které pak spolu s týmem Alžběty II. (94) společně zveřejnili. V nich se představila světu a sdílela něco málo ze svého života.

VIDEO: Královská rodina děkuje zdravotníkům.

Video
Video se připravuje ...

Královská rodina děkuje zdravotníkům. Instagram Kensington Royals

Tímto způsobem byla totiž oceněna za své dobrovolnické aktivity. Tuto příležitost dostala ještě s dalšími třemi studenty (z Keni, Indonésie a Kanady) v rámci projektu nadace DofE, Mezinárodní ceny vévody z Edinburghu. Ta dlouhodobě podporuje a zaštiťuje vzdělávání mladých lidí z celého světa a nyní v době, kdy svět sužuje pandemie koronaviru, připravila tento způsob ocenění mladým lidem, kteří se snaží pomáhat.

„Už před vypuknutím globální pandemie Tereza plnila dobrovolnickou aktivitu DofE,“ uvedla pro časopis Forbes Nikola Slováková z DofE. „Tereza pomáhala paní na vozíčku, se kterou chodila na procházky, v průběhu karantény si volala s lidmi, kteří se cítili osamělí a potřebovali kontakt, šila roušky pro lidi z okolí a pro místní děti vytvářela omalovánky,“ vypočítávala všechno, co mladá studentka zvládla. V budoucnu by se prý ráda věnovala pomoci dětem na pomezí psychologie a sociální práce.

VIDEO: V prvních dvou řadách televizní verze The Crown přesvědčivě ztvárnili královský pár Claire Foy (34) a Matthew Robert Smith (35).

Video
Video se připravuje ...

V prvních dvou řadách televizní verze The Crown přesvědčivě ztvárnili královský pár Claire Foy (34) a Matthew Robert Smith (35). • Trailer Omega, Netflix

Fotogalerie
41 fotografií