Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Pompézní majetek oslavenkyně Alžběty II. (94): Labutě, fastfood i šestina planety!

/
  • Královna Alžběta vlastní spoustu cenného, ale i celkem bizarního majetku.
    22. dubna 2020 ● 06:10

    Královna Alžběta II. slaví 94. narozeniny! Kvůli pandemii koronaviru ovšem musela zrušit obě tradiční narozeninové přehlídky a vybrat bezpečnější způsob oslavy – videochat s rodinou. Na dárky bude muset také počkat, ačkoliv se seznamem, který najdete níže, by jeden řekl, že už má všechno, co člověk potřebuje. Například 10 tisíc labutí.

  • 1.

    Největší sbírka umění na světě

    Sbírka umění v paláci Alžběty
    Autor: profimedia

    Nač cestovat po světových muzeích, když můžete projít Alžbětiny příbytky a pokochat se uměleckými díly nejslavnějších umělců v historii? Panovnice má ve svém vlastnictví velikány jako da Vinciho, Michelangela nebo Rembrandta a její sbírka umění je největší na světě.

  • 2.

    Britannia

    HMY Britannia, na níž cestovali členové královské rodiny.
    Autor: profimedia

    Luxusní královskou jachtu Britannia, na níž CharlesDianou prožili líbánky, vlastní královna Alžběta už od roku 1954 a v případě jaderné války na ní měla najít bezpečný úkryt. Od roku 1997 je loď součástí muzea ve Skotsku.

  • 3.

    Bentley limuzína z limitované edice

    Neprůstřelná limuzína Bentley. Vyrobeny byly dva kusy.
    Autor: profimedia

    Královna je vlastníkem neprůstřelné a výbuchu odolné limuzíny značky Bentley. Pro zajímavost – vytvořeny byly pouhé dva vozy, oba vlastní královský palác. Alžběta old school vyhlížející auto používá k oficiálním cestám, hodnota jednoho vozu činí 10 milionů liber (cca 311 milionů korun).

  • 4.

    McDonald’s

    McDonald’s kousek od hradu Windsor
    Autor: profimedia

    Vlastníte-li pobočku oblíbeného řetězce fastfoodu McDonald’s, nemusíte se obávat front – na řadě budete vždycky jako první. Alžběta II. McDonald’s nedaleko hradu Windsor koupila v roce 2008, protože ji nebavilo čekat deset minut ve frontě, aby pak dostala studené hranolky.

  • 5.

    Labutě

     

    Hejno královniných labutí vybila ptačí chřipka.
    Autor: Profimedia.cz

    Alžběta miluje zvířata. Je paničkou několika (desítek) psů plemene corgi a dorgi, které venčí v palácových zahradách. Kromě toho je i pyšnou majitelkou více než 10 600 labutí. Samozřejmě je nemá ubytované na jednom místě, jsou různě rozeseté po Británii, a pokud si budete chtít od královny nějakou koupit, musíte ji osobně požádat.

  • 6.

    Zámek Hillsborough

    Zámek Hillsborough
    Autor: profimedia

    U nemovitostí se na dva body zastavíme. Není tajemstvím, že královská rodina vlastní nespočet nemovitostí, od bytů přes zámky po paláce. Pýchou královny Alžběty je irský zámek Hillsborough z roku 1797 ve stejnojmenném městě, kam se uchýlí při každé návštěvě země.

  • 7.

    Buckinghamský palác

    Buckinghamský palác
    Autor: Profimedia

    Buckinghamský palác se svými ohromnými pozemky, 55 pokoji pro hosty, 78 koupelnami, 19 salonky a pravděpodobně i několika desítkami tajných komnat určených k mučení vlastizrádců, má podle odhadců hodnotu tři miliardy dolarů (75 miliard korun).

  • 8.

    Klenoty

    Alžběta je majitelkou impozantních šperků.
    Autor: profimedia

    Alžbětin naditý a barevný šatník nemá vedle její šperkovnice absolutní šanci. Nebudeme-li počítat korunovační klenoty, s nimiž se panovnice ukazuje pouze na oficiálních událostech, tak má zhruba 100 broží, kolem 50 nesmírně cenných náramků, 35 párů diamantových, safírových, rubínových a jiných náušnic, 15 diadémů a dalších luxusních šperků. Kromě toho je také majitelkou 3106karátového diamantu v prstenu.

  • 9.

    Pořádný kus planety

    Půda vlastněná královnou Alžbětou
    Autor: www1.pluska.sk

    Věděli jste, že Alžběta vlastní největší podíl zeměkoule? Patří jí 6,6 miliardy hektarů půdy, což odpovídá šestině naší planety. Převedeme-li tato čísla na peníze, je Alžběta v pořádném balíku – vychází to na 33 bilionů dolarů.

  • 10.

    Trpělivost

    Královna Alžběta II.
    Autor: profimedia.cz

    Ovšem nejcennější věcí, jíž se královna Anglie dennodenně ohání, je trpělivost. Poslední roky se v královské rodině odehrálo tolik šarád, že by z toho jeden zešílel. Královna si ale zachovává chladnou hlavu a problémy mezi členy řeší s naprostým klidem. Samozřejmě, párkrát jí ruka ujela a vévodkyně ze Sussexu měla 3106 karátů obtisknutých na tváři, ale to se občas stane. Trpělivost růže přináší a Alžběta II. se jich konečně dočkala – problémový páreček je už problémem jiné mocnosti.

  • 11.

    Fotogalerie
    57 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 3

hufnagll: A jak vypadáš ty,krasavče,dožiješ se alespoň důchodu ?

(22. 04. 2020 11:41)

jity: Do hrobu si majetek nikdo nevezme. Nakonec každému stačí 4 prkýnka.

(22. 04. 2020 10:55)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy