Právní bitva nabírá na obrátkách. Poté, co vévodové před pár dny ukončili spolupráci s několika britskými plátky, na veřejnost prosákly dokumenty ze soudního sporu, jenž Harry a Meghan zahájili v loňském roce proti společnosti Associated Newspaper, pod níž spadají bulvární listy The Daily Mail a The Mail on Sunday. V dokumentech, získaných serverem E!News, se můžeme dočíst textové zprávy adresované otci  Meghan, které mu Harry poslal krátce po uveřejnění zinscenovaných fotografií, a rovněž i esemesky od Meghan, které odeslala po jeho infarktu.

V první části Harry naléhá na Thomase, aby zvedl telefon: „Tome, tady Harry, jdu ti hned zavolat.“ Když se nedočkal odpovědi, zkusil to znovu.

„Tome, znovu Harry! Potřebuju s tebou mluvit. Nemusíš se za nic omlouvat, rozumíme okolnostem, ale jít s tím na veřejnost situaci pouze zhorší. Pokud Meg miluješ a chceš to napravit, zavolej mi. Existují další možnosti, které nezahrnují rozhovor pro média, která tohle všechno rozpoutala. Tak mi, prosím, zavolej, vše ti vysvětlím. Nejsme na tebe naštvaní, jen si musíme promluvit.“

Když se ani po takové SMS Thomas neozval a světem začaly kolovat zprávy, že dojde na onen osudný rozhovor, jenž později zcela uťal vztahy mezi otcem a dcerou, Harry přitvrdil. „Jakýkoliv rozhovor pro média se proti tobě obrátí, věř mi, Tome. Jenom my ti dokážeme pomoct, tak jako se snažíme od prvního dne.“

Druhá část textovek se soustředí na Thomasův infarkt těsně před svatbou. Přestože se o Meghan tvrdilo, že zdravotní stav otce nijak neřešila, opak je pravdou – napsala mu hned, jak se to dozvěděla ze serveru TMZ, jemuž to Thomas řekl spíš než své dceři.

„Celý den se tě snažím zkontaktovat, ale ty nezvedáš moje hovory ani neodpovídáš na zprávy. Moc se o tebe bojím a snažím se tě chránit, ale nevím, co zmůžeme, když nám neodpovídáš. Potřebuješ pomoc? Máme ti tam znovu poslat ochranku? Moc mě mrzí, že jsi v nemocnici, ale potřebuji, aby ses nám ozval. Ve které nemocnici jsi?“ Na svou otázku odpověď nedostala, a tak vyděšená a pravděpodobně i trochu popuzená vévodkyně odeslala další zprávu.

„Harry a já jsme se rozhodli, že ochranku, kterou jsi o víkendu odehnal, k tobě znovu pošleme, aby se ujistila, že jsi v pořádku. Budou ti k dispozici. Prosím, prosím, zavolej, až to bude možné… Všechno tohle je znepokojivé, ale tvé zdraví je nejdůležitější.“ Podle dokumentů jí Thomas nakonec odpověděl, v jaké nemocnici je hospitalizován, ochranku ale znovu odmítl.

Podobných úniků můžeme v průběhu soudního sporu čekat víc. Žalované deníky se pravděpodobně vytasí se svými důkazy, a Meghan a Harry budou nuceni znovu prožít bolestné okamžiky, které v první řadě zapříčinily jejich odchod z monarchie.

VIDEO: Noční můra Karla Gotta opět vyplouvá. Zakročí Ivana? A hořké loučení Harryho a Meghan.

Video
Video se připravuje ...

Noční můra Karla Gotta opět vyplouvá. Zakročí Ivana? A hořké loučení Harryho a Meghan. 

Fotogalerie
91 fotografií