Pro lásku cokoliv, řekl si někdejší král večírků princ Harry – a pod vedením své manželky Meghan Markleové, hvězdičky seriálu Kravaťáci, přestal kouřit, pít nejenom alkohol, ale i kávu a Brity velice oblíbený „čaj o páté“, a dokonce se s ní začal věnovat józe, kterou vévodkyně ze Sussexu jakožto propagátorka zdravého životního stylu vždy vyznávala. Zkrátka jak se zdá, Meghan má svého muže jaksepatří omotaného kolem prstu.

Známá primatoložka Jane Goodallová, dáma, který celý svůj život zasvětila studiu primátů a především šimpanzů, se s tímto královským párem spřátelila v době, kdy se Meghan na jeden měsíc stala šéfredaktorkou magazínu Vogue. Zářijové číslo, které redigovala, bylo zasvěcené významným ženám, jež podle někdejší herečky svou nebojácností přispěly ke změně ve společnosti – a takovou osobností Goodallová bezesporu je.

Stala se dokonce jednou z prvních lidí, kteří měli možnost pochovat si jejich synka Archieho (11 měsíců) – tedy mimo kruh rodiny. V kontaktu zůstali i dlouho poté, Goodallová také Sussexské navštívila v jejich domě Frogmore Cottage ve Windsoru a nyní poté, co se přestěhovali do Ameriky, doufá, že přáteli zůstanou. „Myslím si ale, že právě teď shledává svůj život poněkud náročným,“ hodnotí Harryho rozhodnutí opustit britskou královskou rodinu Goodallová.

V rozhovoru pro Radio Times byla známá britská bioložka také dotázána, jaký mají vztah princ Harry a princ William (37) k přírodě. „Dobrý – až na to, že loví a střílí,“ zareagovala Goodallová bez zaváhání. „Předpokládám, že s tím Harry přestane, protože Meghan nemá ráda lov. Takže mám podezření, že to pro něj znamená konec s tímhle sportem...“

Tato odpověď nikoho nejspíš nepřekvapila: už minulý rok se Meghan nelíbilo, že se rusovlasý princ účastnil tradičního vánočního honu koroptví a bažantů v Sandringhamu, což je zvyk, který si anglická šlechta dopřává už odnepaměti. Jako vegetariánka a milovnice zvířat nedokázala toto počínání přenést přes srdce, a když vzal do ruky pušku, raději se vzdálila ze sídla…

VIDEO: Nepovedené přistání Harryho a Meghan

Fotogalerie
111 fotografií