Hashtagy #royalfamily a #princephilip málem ovládly tabulku trendů, které už několik týdnů vévodí Covid-19 a koronavirus. Lidé ze všech koutů světa kondolovali královské rodině a Alžbětě, aniž by měli jediný důvod – princ Philip je totiž naštěstí stále naživu.

Britskému serveru Express to potvrdil editor deníku Telegraph Gareth Davies: „Zdroj blízký Buckinghamskému paláci mi řekl, že je princ v naprostém pořádku,“ a v tweetu doplnil, že nerozumí, jak v těchto těžkých časech může někdo šířit takovou nestydatou lež.

Ne každý na to skočil, Philip totiž »neumřel« poprvé. Jeho skonání je jakási stálice mezi vtipy, a tak se na další pokus o pohřbení zaživa objevily kromě seriózních žehnání celé britské monarchii i komické reakce.

„Kámoš chcípl víckrát než naděje Tottenhamu na získání trofeje,“ napsal jeden fanoušek fotbalového klubu, zatímco další glosoval: „Philip je mrtvý? Zase? Tak to je nemožný, protože zemřel v roce 2016, 2017, 2018, dvakrát v 2019 a skoro i v 2020, ale pak vyhostili Meghan do Kanady.“

„Ale co když to je pravda? Dlouho jsme o něm neslyšeli,“ bojí se jiný sledující královské rodiny. Alžběta ani nikdo pověřený zatím nevydal žádné prohlášení, ale není se čemu divit – kdyby museli promluvit pokaždé, když internet někoho prohlásí za mrtvého, nedělali by nic jiného. Letos královna zesnula už třikrát, Meghan (38) někdo zastřelil, udusil nebo ohodil kyselinou už minimálně pětkrát.

VIDEO: Nešťastná královna: Harry, opusť Meghan! A manžel Pilarové o bolestech před smrtí

Video
Video se připravuje ...

Nešťastná královna: Harry, opusť Meghan! A manžel Pilarové o bolestech před smrtí. Bára Horáková, Lukáš Červený

Fotogalerie
32 fotografií