Sedm let po svatbě se lucemburský velkovévoda a princ Vilém, nejstarší syn lucemburského velkovévody Jindřicha I. (64) a jeho ženy Marie Terezy (63), a jeho manželka Stéphanie dočkají vymodleného miminka! „Jejich královská výsost, velkovévoda a vévodkyně, jsou nesmírně potěšeni, když mohou oznámit, že očekávají své první dítě. Narodit by se mělo v květnu,“ stojí v nejnovějším prohlášení lucemburské monarchie. Znamená to tedy, že nastávající maminka má už za sebou ten první, tedy nejkritičtější trimestr.

„Velkovévoda, velkovévodkyně a jejich rodiny jsou potěšeny touto zprávou a sdílejí obrovskou radost,“ stojí na facebookovém profilu lucemburské královské rodiny, a je pravdou, že zamilovanost a štěstí z Viléma a Stéphanie na snímku jenom sálá. Královský pár, jenž vstoupil do svazku manželského v roce 2012, totiž při této příležitosti vydal na svých oficiálních sociálních sítích nové, speciální portréty, a úsměvy budoucích rodičů snad nemohou být zářivější.

Princ Vilém je mimochodem přímým dědicem lucemburského trůnu, což znamená, že bude jeho ratolest druhá v pořadí nástupnictví. Nyní je na trůně Vilémův otec Jindřich I., který nese na hlavě velkovévodskou korunu od roku 2000, tedy po odchodu velkovévody Jana Lucemburského (†98) z veřejného života. Patriarcha rodiny ovšem v požehnaném věku zemřel letos na jaře, a proto je Stéphanino těhotenství pro všechny jistě příjemně pozitivním zakončením jinak smutného roku...

Fotogalerie
18 fotografií