Jako každý rok, i letos se během první půlky června musí odehrát velkolepá oslava narozenin královny Alžběty II. (93), ačkoliv je má ve skutečnosti již v dubnu (tehdy ale nebývá tak dobré počasí, a tak se oslavy přesunují vždy na červen). Letos svátek s názvem Trooping the Colour připadl právě na sobotu 8. června.

Celá královská rodina se tak jako tradičně sešla na obří akci, jejíž součástí je i přehlídka hradních stráží. 200 koní, 1 400 vojáků a 400 hudebníků, ti všichni vyrazili na cestu centrálním Londýnem, aby vzdali hold královně Alžbětě, která dorazila v honosném kočáře za zvuků národní hymny. Fotky navíc odhalily, že jeden z vojáků sice spadl z koně, ale naštěstí byli přítomní záchranáři a hned mu poskytli pomoc. Snad se mu nic vážného nestalo. 

Na oslavách samozřejmě nesměla chybět ani nejbližší rodina královny. Mezi prvními vyrazili ze svého sídla princ William (36) s chotí, vévodkyní Kate (37). Dorazila také manželka prince Charlese (70) Camilla (71). A velkým překvapením byla i přítomnost vévodkyně Meghan (37). Pro manželku prince Harryho (34) se totiž jedná o první oficiální událost od chvíle, kdy dva dny po porodu ukázala 8. května novinářům svého synka Archieho.

Od té doby se držela zpátky a vynechala nejen svatbu členky královské rodiny i oficiální návštěvu amerického prezidenta Donalda Trumpa (72). Ovšem stejně jako loni Kate (která byla tehdy krátce po porodu prince Louise), musela »srazit podpatky« a podřídit se královským oslavám. A v případě Američanky Meghan rovnou čtyři týdny po porodu! Zdálo se ale, že jí to zas tak nevadilo. V kočáře se vedle svého muže usmívala jako sluníčko a spíše sám Harry se tvářil jako kakabus.

Brunetce to naopak velmi slušelo, i když je jasné, že po porodu ještě asi nemá zpět svou postavu, a tak raději zvolila tmavé barvy - měla na sobě šaty námořnicky modré barvy od návrhářky Clare Waight Kellerové, k tomu slušivý klobouček s pavím pírkem a smaragdové náušnice. Naopak její švagrová Kate vsadila na jemnou světle žlutou barvu šatů od zesnulého návrháře Alexandera McQueena (†40) a klobouček od Philipa Treacyho a navíc si od samotné královny půjčila vzácné perlové náušnice.

Velké finále bez Meghan?

Jako již tradičně byly oslavy zakončeny leteckou show, kterou královská rodina sledovala z balkonu Buckinghamského paláce. Ovšem zvláštní je, že na prvních zveřejněných snímcích Meghan chybí! Dokonce ani královna nebyla k vidění. Ovšem na dalších fotkách už je rodina opět kompletní.

Hvězdou byla ale také Kate a její dětičky, které, jak je jejich zvykem, si ukradly veškerou pozornost pro sebe. Letadla a veškeré dění sledovaly z oken a jejich výrazy mluví za vše. Princ George (5) se v podstatě jen mihl a očividně byl znuděný, princezna Charlotte (4) nejprve mávala jako správná princeznička a učila to i mladšího brášku Louise(1), jenže pak začaly oba trochu divočit a osahávat sklo. Ještě že u toho zrovna nebyla jejich maminka!

VIDEO: Takhle si Meghan s královnou rozuměla během jejich první společné akce!

Fotogalerie
121 fotografií