Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

„Nevěděl jsem, že je tak nepříjemná!“ Trump se obul do vévodkyně Meghan

Autor: Darina Jíchová - 
1. června 2019
13:35

Prezident Spojených států Donald Trump se při své nadcházející návštěvě Velké Británie nesetká se svou krajankou Meghan Markleovou, vévodkyní ze Sussexu. Novopečená maminka podle oficiálního oznámení zůstane doma se svým synem Archiem. Nicméně Markleová svého času patřila mezi hlasité kritiky Trumpovy vlády. „Nevěděl jsem, že je tak nepříjemná,“ reagoval na vévodčina ostrá slova Trump, napsal deník Daily Mail.

Prezident USA má pro vévodkyni Meghan jen slova chvály a podle něj z ní bude „skvělá americká princezna“, ona ale na jeho adresu nešetří kritikou. O Trumpovi řekla, že je „misogynní a kontroverzní“, její výtka přišla krátce po jeho výhře v prezidentských volbách v roce 2016. Vévodkyně byla hlasitou zastánkyní Trumpovy soupeřky Hillary Clintonové. „Vy snad chcete žít ve světě podle Trumpa?“ nechala se slyšet při jednom rozhovoru.

Trump Meghan útok nevrátil

Trumpa její kritika překvapila. „Co bych vám na to řekl, nevěděl jsem to. Nevěděl jsem, že je tak nepříjemná a kousavá,“ reagoval prezident. Sám se však zdržel jakéhokoliv protiútoku, což je pro něj neobvyklé, kritiku druhých většinou nese dost těžce. Jeho nepřátelé si to pak „slíznou“ na prezidentově twitteru.

Šokoval, když místo toho vzkázal, že doufá, že „je po porodu v pořádku“ a že jí „v roli matky a princezny přeje mnoho úspěchu“. Trump dodal, že se o nepřítomnosti vévodkyně ze Sussexu na banketu, který pro prezidenta USA pořádá královna Alžběta II., dozvěděl se zpožděním. Slavnostní večeře se zúčastní téměř všichni členové královské rodiny, včetně následníka trůnu, prince Charlese a jeho ženy Camilly, vévodkyně z Cornwallu. Dorazí také princ William a jeho manželka Kate, vévodkyně z Cambridge. Sussexy bude reprezentovat osamělý princ Harry.

Vévodkyně po Trumpově zvolení zvažovala život v Kanadě

Královský palác v oficiálním prohlášení uvedl, že vévodkyně Meghan je na mateřské dovolené. Spekuluje se ale o tom, že královská rodina chtěla zabránit potencionální roztržce mezi ní a Trumpem. Kravaťáky natáčíme v Torontu, v Kanadě možná zůstanu,“ i tímto výrokem v roce 2016 tehdy ještě jako herečka komentovala Markleová Trumpovu výhru. Nejvíce se vévodkyni příčil prezidentův postoj k ženám, popsala jej jako misogynní a sexistický.

Trump se podle vlastních slov do Británie těší, setkání s královnou a dalšími členy královské rodiny považuje za čest. Poprvé bude také jednat s princem Charlesem, mají mluvit o klimatických změnách i důvodu, proč Trump odstoupil od Pařížské dohody. Prezidenta do Británie doprovodí nejen manželka Melania, ale také všechny jeho dospělé děti, doma nechal jen třináctiletého Barrona.

Demonstranti chtějí paralyzovat Londýn

Očekává se, že během Trumpova pobytu k zemi dojde k několika masovým protestům, demonstranti už minulý týden vyzvali k „paralyzaci Londýna“. Více než 20 tisíc policistů bude hlídkovat v ulicích nejen hlavního města království, ale i na dalších místech země. Pořadateli protestů jsou skupiny Postavme se Trumpovi a Zastavme Trumpa, které mají několik tisíc příznivců.

„Zablokuje střed Londýna, Trump i celý svět budou vědět, že jasné odmítáme Trumpa samotného a hlavně jeho toxickou politiku,“ prohlásil mluvčí skupiny Postavme se Trumpovi. „Chceme dát jasně najevo naší vládě, že není příhodné normalizovat Trumpovu agendu,“ dodal mluvčí hnutí Zastavme Trumpa. V rámci protestů se nad Londýnem znovu proletí balon Trumpa, coby rozzuřeného mimina.

karelka ( 4. června 2019 23:05 )

Poloviční černoška je holt nepříjemná, je to made in USA.....

juuuhele ( 2. června 2019 00:08 )

Obě sou stejný, Melania se vdala za miliardáře a Meghan se vyprd.la na svého přítele, když čuchla k Harrykovi. Jakápak jiná, Meghan je stejná zlatokopka jako je Melania. Feministka? To se ji to řve a huláká, když má služebnictvo. Feministky jsou zakomplexované ženské a Meghan komplexy má, že je na půl černá. Nula jako herečka, ty debilní kravaráci je jako naše ulice. Jinak nula. Řvát o právech umí každá kachna.

juuuhele ( 2. června 2019 00:03 )

Já nechi Kalouska, zkloděje zlodějskýho, že mu nic nedokázalitam sou jen stejný co ej nechal nakrást a proto držej hubu. NECHCI KALOUSE? ubulenýho, podvratáka, lháře a podvodníka. Tááá­áááá­áááá­áááá­áááá­áááá­áák.Ch­ci píchat.

josefostravak ( 1. června 2019 23:01 )

Na Václaváku můžeme ukázat, že podvodníka za premiéra nechceme! www.mi­lion­chvi­lek.cz

geza ( 1. června 2019 22:09 )

jo to von způsobý

Zobrazit celou diskusi