Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Trump oznámil, kdy zahájí prezidentskou kampaň, „sekundovat“ mu znovu bude Pence

Autor: ČTK - 
31. května 2019
23:37

Americký prezident Donald Trump zahájí kampaň před příštími prezidentskými volbami 18. června ve městě Orlando na Floridě. Společně s viceprezidentem Mikem Pencem, první dámou Melanií a Karen Penceovou tam oficiálně ohlásí kandidaturu ve volbách, které se uskuteční v listopadu 2020. Trump to dnes oznámil na twitteru.

„Přijďte na tento historický předvolební mítink,“ zve šéf Bílého domu a připojuje odkaz na opatření vstupenek. Pro oficiální oznámení své opětovné kandidatury si Trump zvolil víceúčelovou halu Amway Center, která pojme 20 tisíc lidí. Obvykle tu hraje své domácí zápasy tým basketbalové NBA Orlando Magic.

Florida patří tradičně mezi státy, o něž prezidentští kandidáti svádějí nejurputnější boj. Trumpův tamní úspěch v roce 2016 přispěl rozhodujícím způsobem k tomu, že kontroverzní republikánský kandidát získal hlasy více volitelů, než jeho favorizovaná protikandidátka Hillary Clintonová. Demokratickou exministryni zahraničí přitom volilo dohromady o zhruba tři miliony Američanů více než Trumpa.

 

Zobrazit celou diskusi