Meghan Markle se při cestách po Austrálii nikdy nevzdaluje od svého manžela a vždy kráčí po jeho boku. Manželská dvojice má však ještě jednoho člena, jenž jim je neustále nablízku. Je jím jejich nová ochranka, žena, co s nimi spolupracuje již několik měsíců, informoval deník Daily Mail. Z bezpečnostních důvodů však jméno strážkyně nebylo zveřejněno.

Podle Daily Mail mají členky s nejvyšším postavením v královské rodině alespoň jednu ženu v týmu osobní ochranky. Kate Middleton a její osobní ochránkyně Emma Probert, jež pro vévodkyni pracuje již od její svatby s princem Williamem, si jsou velmi blízké.

Příslušníci osobní ochranky jsou pečlivě vybíráni a trénováni ve střelbě a tělesné ochraně. Rovněž podstupují velmi přísnou výuku diplomacie, učí se, jak se přirozeně a bez námahy pohybovat v odlišných společenských kruzích.

Současná strážkyně manželů Harryho a Meghan vystřídala princova dlouholetého ochránce, jímž byl seržant Bill Renshaw. Ten odešel do důchodu po 30 letech služby. Žena byla s královskou dvojicí spatřena na všech schůzkách během tohoto týdne.

Držela oko nad Meghan s Harrym, když v pondělí rozmlouvali s královskými fanoušky u Opery v Sydney. V úterý naopak dohlížela na budoucí matku, když potkala další příznivce na své cestě do Botanických zahrad v Melbourne. V pátek dozorovala na pláži Bondi Beach, kde královští manželé potkali surfaře a rozmlouvali o mentálním zdraví.

Fotogalerie
33 fotografií