Jak vlastně Meghan k princi Harrymu přišla?

Za lásku oba vděčí společné kamarádce Violet von Westenholz. Ta se s princem Harrym zná díky jejich otcům už od dětství a Meghan poznala při práci pro značku Ralph Lauren. Dohodila jim rande naslepo v Londýně a ono to klaplo. Padli si do noty a už v létě 2016 odjeli na dovolenou do africké Botswany. Celý příběh krásné mulatky Meghan najdete zde.

 

Fotogalerie: Fotky, které neměl nikdo vidět! Takhle…
163 fotografií

Svatba prince Harryho a Meghan Markle
Filtr:
Vše Důležité Foto Video Sociální sítě
Refresh
 
11:24
19. 5. 2018

Zatímco hosté už pomalu zabírají svá místa uvnitř hradní kaple, královská garda prochází uličkami mezi davy fanoušků. Pochodují s trumpetami v čele s ceremoniářem.

 
11:22
19. 5. 2018

Těhotná Pippa Middleton s manželem Jamesem Matthewsem už jsou uvnitř kaple sv. Jiří a vítají se s ostatními hosty. Stejně jako její sestra Kate vypadá v těhotenství naprosto svěže a odpočatě a její bříško je zatím tak malé, že pod elegantními šaty není téměř vidět.

 
11:19
19. 5. 2018

Mezi fanoušky je i mladá hrdinka, která přišla o všechny končetiny. To jí však nebrání v tom, aby žila běžný život. Místo nohou používá protézy, na kterých se naučila chodit, a i když její ruce končí nad lokty, je soběstačná. Na svatbu se vymódila do květinových šatů, které doplnila kabelkou přes rameno.

 
11:17
19. 5. 2018

Pozvané páry si skutečně daly záležet na módních doplňcích. Dámy se krásně sladily do jarních barev a pánové většinou volili kravatu v barvě šatů své drahé polovičky.

 
11:15
19. 5. 2018

Pozvání dostala také americká moderátorka Oprah Winfrey nebo například herec a hudebník Idris Elba s manželkou.

 
11:12
19. 5. 2018

Mezi hosty už je také i těhotná sestra vévodkyně z Cambridge Kate Pippa Middleton. Ta dorazila se svým manželem James, který nesl velkou krabici. Není pochyb o tom, že uvnitř byl dar pro novomanželé Harryho a Meghan.  

 
11:09
19. 5. 2018

Do kaple sv. Jiřího už také dorazil bratr princezny Diany Earl Spencer. Právě on byl velmi důležitým hostem na seznamu prince Harryho. Svatební ceremoniál několikrát vzpomene na Harryho matku, která tragicky zahynula v roce 1997 při autonehodě. Na svatbu jsou pozvány také její sestry.

Kaple, kde si Harry s Meghan řeknou ano, jsou vyzdobeny bílými růžemi, a to z prostého důvodu. Bílé růže byly nejoblíbenějšími květinami princezny Diany.

 
11:09
19. 5. 2018

Vážení čtenáři, právě začalo živé vysílání z našeho studia Blesk. Prvním hostem, který vás bude provázet po celou dobu obřadu je bývalý český státní úředník a ředitel odboru protokolu prezidenta republiky Jindřich Forejt.

Přímý přenos ze studia můžete sledovat ZDE.

 
11:03
19. 5. 2018

Mezi hosty, které novomanželé pozvali na svatbu, je také řada lidí, jejichž boj s těžkým osudem může být inspirací pro miliony lidí. 

 
10:55
19. 5. 2018

Svatební pozvánky byly vytištěny 22. března a pár o svém seznamu hostů zachovává mlčenlivost. Do kaple svatého Jiří, kde se bude konat obřad, bylo pozváno zhruba 600 lidí. Na pozemky hradu Windsor bylo navíc pozváno 2640 "hostů z lidu". Kde a jak byly pozvánky vytištěny, čtěte zde.

 
10:49
19. 5. 2018

Mezi pozvanými hosty kráčí také zpěvák James Blunt s manželkou Sofiou Wellesley. Zpěvák měl na seznamu hostů své místo jisté. S Harrym totiž spolu sloužili v armádě, a proto mají k sobě velmi blízko.

 
10:47
19. 5. 2018

Princ Harry bude po svatbě s Meghan nosit snubní prsten, což ne všichni královští ženichové dělají. Když se například oženil Harryho bratr, princ William, rozhodl se jít ve šlépějích svého dědečka a strýce a prsten nenosit. Královské nevěsty mívají snubní prsteny ze zlata pocházejícího z dolu v severním Walesu.

 
10:44
19. 5. 2018

Princ Harry a jeho snoubenka Meghan Markle se dnes stanou již šestnáctým párem z královského rodu, který si řekne ano na hradě Windsor. Královské svatby se zde konají již od roku 1863. 

 
10:40
19. 5. 2018

Ulicemi, kde stojí stovky fanoušků oblečený v barvách britské vlajky a s vlaječkami, kterými mávají, prochází královská garda. Lidé už teď jásají a netrpělivě čekají na příjezd prince Harryho.

 
10:39
19. 5. 2018

Potvrzeno! Na královské svatbě bude také česká účast. Výživová poradkyně Gabriela Peacock, která před svatbou hlídala linii prince Harryho, je mezi pozvanými hosty. Takhle jí to sluší! 

 
10:35
19. 5. 2018

Mezi hosty už se objevil i ceremoniář, který britskému národu oznamuje důležité zprávy z královské rodiny. Naposledy Brity potěšil zprávou o narození třetího potomka vévody z Cambridge Williama, kterého porodila jeho žena Kate.

 
10:30
19. 5. 2018

První hosté už se sjíždí k hradu Windsor a všichni do jednoho plní předepsaný dresscode. Dámy ozdobily své hlavy klobouky, které sladily s elegantními šaty. Většinou mají koktejlky nebo kostýmy se sukní.

 
10:09
19. 5. 2018

"Kdo další je už připraven na dnešní svatbu?" ptá se na Instagramu členka Spice Girls Emma Button a prozradila něco ze svého svatebního outfitu. 

 
10:07
19. 5. 2018

Serena Williams sdílela fotku jen v ručníku. "Takhle se chystám na svatbu svých přátel," ukázala se slavná tenistka na Instagramu. 

 
10:01
19. 5. 2018

Bezpečnostní opatření běží na plné obrátky. Tisíce policistů v ulicích, odstřelovači na střechách, agenti v civilu. Na ochranu novomanželů, hostů i veřejnosti bylo vynaloženo téměř 170 milionů korun. Bezpečnostní expert promluvil o rizicích ZDE>>>

 
9:57
19. 5. 2018

Kaple sv. Jiří, kde dnes od 13 hodin SELČ obřad proběhne, je vyzdobena tisíci květy. 

 
9:43
19. 5. 2018

Princ Harry právě ve spěchu opustil hotel, kde trávil ve společnosti prince Williama poslední předsvatební noc, a míří se připravit na svatbu. 

 
9:22
19. 5. 2018

Kensingtonský palác před několika minutami oznámil, jaký titul budou novomanželé po svatbě používat. Při oficálních akcích se o manželích bude mluvit jako o Jejich královském Veličenstvu Vévodovi a Vévodkyni ze Sussexu. Celý titul Harryho tedy bude znít Henry, Vévoda ze Sussexu, hrabě z Dumbartonu a baron z Kilkeelu.


Jeho bratr William s manželkou Kate nosí titul Vévoda a Vévodkyně z Cambridge. 

 

O titulu pro prince Harryho se spekulovalo již před svatbou. Podle tradice uděluje královna Alžběta II. ve svatební den titul mužskému členovi královské rodiny. Volný byl přitom mimo jiné právě titul vévoda ze Sussexu.

 
9:18
19. 5. 2018

Mezi hosty bude také řada sportovců - pozváni jsou David a Victoria Beckhamovi, kteří noc před svatbou trávili také na venkovském sídle nedaleko Windsoru. Pozvánku dostala také Serena Williamsová, šéf týmu formule 1 Chris Horner s manželkou Geri či špičkový hráč koňského póla Ignacio Figueras. Seznam hostů najdete zde>>>

 
9:07
19. 5. 2018

Jednou z pozvaných Češek na královské svatbě bude s největší pravděpodobností výživová poradkyně Gabriela Peacock, která dohlíží na jídelníčky a zdravý životní styl několika členů královské rodiny včetně ženicha, prince Harryho. Přestože o své účasti na svatbě mlčí, jelikož je vázána královskou mlčenlivostí, před několika dny se na svém instagramovém profilu pochlubila fotkou, jak vybírá na svatbu šaty. 

 
9:01
19. 5. 2018

Členové britské smetánky jsou ve společenských zvyklostech zběhlí. Jelikož však mezi 600 pozvanými hosty bude řada "obyčejných" smrtelníků, aby se předešlo společenským přešlapům, je na pozvánce jasně uvedený dress code: "Pro muže - uniforma, žaket nebo oblek, nikoli v křiklavých barvách. Pro ženy - denní šaty doplněné kloboukem."

 
8:40
19. 5. 2018

Poslední noc před svatbou trávili snoubenci tradičně odděleně. Meghan spolu se svou matkou Doriou přenocovala v pětihvězdičkovém venkovském hotelu nedaleko Londýna, zatímco Harry trávil poslední večer ve společnosti svého bratra a svědka prince Williama v asi 25 km vzdáleném hotelu Coworth Park. 

 
7:52
19. 5. 2018

Dění ohledně nevěstina otce, který nakonec svou účast na svatbě zrušil, pořádně vytočilo prince Williama, píše s odvoláním na dobře informovaný zdroj deník The Sun. Harryho starší bratr a svědek v jedné osobě dal průchod svému naštvání během čtvrteční zkoušky obřadu. Také s Harrym a Meghan cloumaly emoce. Několikrát se během generálky rozplakali. 

 
7:30
19. 5. 2018

Celá svatba by měla proběhnout v moderním duchu. Pokrokovost snoubenců a zejména svobodomyslná a sebevědomá povaha nastávající manželky, americké herečky Meghan, stojí za rozhodnutím, že při novomanželském slibu nebude Meghan Harrymu slibovat "poslušnost", jak to stojí v tradiční svatební formuli. "Poslušnost" neslibovala ani Diana Charlesovi, ani Kate Williamovi. Místo toho budou snoubenci odříkávat "v dobrém i zlém, v nemoci i ve zdraví, v chudobě i v bohatství, dokud nás smrt nerozdělí". Ze svatebního slibu budou nahrazeny staré anglické výrazy a budou nahrazeny současným jazykem. 

 
7:15
19. 5. 2018

Jedna chyba se do pečlivě připravované události přece jenom vloudila. Zapříčinila ji náhlá zdravotní indispozice a potupa s provalenými nahranými paparazzi fotkami otce Meghan Markle Thomase, který se obřadu po velmi překotném a dramatickém vývoji událostí za oceánem nezúčastní. Přesto však bude přítomen. A sice v programu svatby, který obdrží každý z hostů. Stovky itinerářů už nestihly být přetištěny. 

 

Ale ani svatby Diany s Charlesem či jejího staršího syna Williama s Kate Middleton se neobešly bez chyb. Co se pokazilo? 

 
7:08
19. 5. 2018

Jedním z mála českých pojítek ke královské rodině je český rodák, koordinátor královského plesu Lukáš Kroulík, který již několik let uvádí dcery s modrou krví a dívky z bohatých britských rodin při tradičním ceremoniálu do společnosti. Blesk.cz v rozhovoru prozradil detaily ze zákulisí královské rodiny i to,  jak přísná pravidla platí a zda je něco, čím se dá tradice i královna Alžběta obměkčit. 

 
7:02
19. 5. 2018

Jen pár hodin zbývá do obřadu v kapli sv. Jiří na hradě Windsor. Už nyní je jasné, jak bude probíhat. Unikly totiž další velmi zajímavé detaily. Kupříkladu to, že během obřadu zazní slavná gospelová skladba Stand By Me. Zaznít by měla také píseň O Thou Great Redeemer, která hrála při pohřbu lady Diany.  Velmi dojemným okamžikem bude také vystoupení Eltona Johna, právě on písní Candle In The Wind vyprovázel zesnulou matku princů Harryho a Meghan. 

 
7:00
19. 5. 2018

Den D pro celé britské království je tady. Dnes si princ Harry vezme za manželku americkou herečku Meghan Markle. My pro vás slavnostní událost budeme sledovat online.

 

 

Video
Video se připravuje ...

Kam jedou? Princ Harry a jeho Meghan po svatbě naskočili do luxusního jaguáru! Reuters

Závoj byl zdoben květinami.
Autor: profimedia.cz

Video
Video se připravuje ...

Královská svatba – Harry a Meghan dodrží tradici. Reuters

Video
Video se připravuje ...

Svatbu Meghan a Harryho budeme vysílat živě! E!

Fotogalerie
436 fotografií