Princ přiznal, že na tuto službu nebude rád vzpomínat. V poslední den jeho nasazení mu totiž povstalci z Tálibánu zastřelili přímo před očima teprve sedmiletou holčičku. Incident v něm zanechal hlubokou ránu. "Už nevím, co je normální. Normálnost je velmi nejednoznačná věc. A to, co jsme tam poslední čtyři a půl měsíce dělali, rozhodně normální nebylo" přiznal šokovaný princ.

"Byla to pekelná zkušenost. Jsem opravdu hrdý na kluky, co to dělají. Vše bylo jinak, když jsem tam byl naposledy. Jsem rád, že jsem už doma," řekl Harry po návratu domů.

Princ srovnával válku s hraním

Princ dříve šokoval prohlášením, ve kterém nepřímo přirovnal válku k hraní počítačových her, a to, když srovnával pilotování helikoptéry s herní konzolí. "Je to pro mě sranda, protože jsem jedním z těch lidí, kteří milují hraní na PlayStationu a Xboxu. S tak vytrénovanými prsty jsem celkem k užitku," prohlásil Harry.

Na otázku zda někoho ve válce zastřelil, princ odpověděl: "Ano, i další to udělali. Oddíl byl v terénu a každý vystřelil nějakou munici. Když se někteří lidé snaží dělat zle našim chlapcům, okamžitě je vyřadíme ze hry."