Dostat se na Moët je metou řady snobů, vymetačů večírků, mediálních přísavek, neboť party prestižní značky francouzského šampaňského je řadu let vnímána jako výjimečná akce v plejádě společenských podniků, jež mezinárodní filmový festival v Karlových Varech doprovází.

V Císařských lázních ani tentokrát nechyběl prezident festivalu Jiří Bartoška, jenž pozvané osobnosti, pár herců a zástup modelek, absolventek soutěží o korunku královny krásy, uvítal. Šampaňské i letos teče proudem, číšníci na tácech nabízejí vybrané i náročné gurmány uspokojující lahůdky.

Video
Video se připravuje ...

Simona Krainová: Ve Varech na poslední chvíli! Šaty mi šili horkou jehlou! Blesk TV

Nedýchatelný vzduch byl jako vždy ztěžklý parfémy, dámy ověšené klenotnickými firmami většinou zapůjčenými démanty za miliony. Na zlaté kartě pozvánky byl pro tento rok požadovaný dress code charakterizován jako Light & Black Tie. Zadané téma světla v oděvu mnohé dámy ignorovaly, anebo se ve flitrových podivnostech staly chodícími stroboskopy. Našly se i také, jež ve svých krátkých a neformálních šatičkách neměly být vůbec vpuštěny. 

Zdaleka ne všichni muži oblékli předepsaný smoking či jeho kreativně extravagantní Black Tie variantu. Vkus se jako všude střídal s nevkusem, kultivované podání s vyzývavostí, což dojmu opulence, jež je pro party Moët příznačná, nebránilo. Pohled na některé modely, jejich nositelky stoupající po širokém schodišti, byl úchvatný.

Video
Video se připravuje ...

Andrea Verešová v limuzíně s Františkou raha

Supermodelka devadesátých let, se svou charitativní činností s Moëtem spojená Daniela Peštová, která byla na karlovarském festivalu poprvé, dodržela pověst módní ikony. Zatímco ona zvolila cudnou toaletu s dlouhými rukávy, její mladší kolegyně Andrea Verešová a Simona Krainová se staly symboly sex-appealu v dráždivě smyslných, červených běhounů filmových Benátek, Cannes i Hollywoodu hodných kreacích ze salonu prestižní slovenské návrhářky Jany Pištějové.

Video
Video se připravuje ...

Daniela Peštová - Moet Blesk TV

Rób, jež si povedeně i nešťastně hrály s erotickými průsvity, byla řada, atak hlubokých vnady vystavujících dekoltů a nohy k rozkroku odhalujících rozparků všudypřítomný.

Prezidentu filmového festivalu Bartoškovi dělal kromě jeho krásné paní i letos parťáka kníže Schwarzenberg. Genius loci prostoru historických lázní dráždivý moment dekadence jen umocnil. Pokud na něco pasuje termín panoptikum, tak pro tento večírek, kde očekávané filmové herce až na výjimky neuvidíte.

 

Daniela Peštová: Smeč aristokratičnosti
Autor: Herminapress.cz

Daniela Peštová: Smeč aristokratičnosti

Kombinace kobaltově modré a zlaté s dotekem růžové. Vzor, jenž dojem aristokratičnosti umocňuje. Téma světla promítnuté do kvádru psaníčka a vzor doprovázejících křišťálových kamínků. Výstřih ke krku, dlouhé rukávy pak byly příjemnou změnou v invazi vystavených vnad.

Známka: 1

Andrea Verešová: V brázdě víly
Autor: Herminapress.cz

Andrea Verešová: V brázdě víly

To ona byla firmou Moët vyzvaná, aby téma party letošního roku udala. Prestižní modelka světlo v šatech prezentovala pápěřím toalety od oděvní výtvarnice Jany Pištějové, pro niž je práce s krajkou, průsvitem a opulencí velkých rób typická. Já jen mohu poznamenat, že volba modelu, jeho styling byly bezchybné.

Známka: 1

Emma Smetana: Romantika na uzdě
Autor: Herminapress.cz

Emma Smetana: Romantika na uzdě

Zpěvačka a TV moderátorka přišla v doprovodu svého bezchybně oděného muže Jordana Haje a i její róba se pojetím vymykala z většiny ostatních. I zde se jedná o rafinovanou práci s tylem vyšperkovaném výšivkou. I zde se světlo lomí v ligotavých kamíncích a make-up s modelem dokonale souzní.

Známka: 1

 

Simona Krainová: Něžná smyslnost
Autor: Herminapress.cz

Simona Krainová: Něžná smyslnost

Sošný živůtek se zvýrazněnými rameny a ňadra s grácií vystavujícím hlubokým výstřihem. Krinolína z luxusní šité hrubé krajky, jež v hlubokém zvonu decentně přiznává nohy v kalhotkách, jež jsou součástí body. I tato, šperky Tous v hodnotě čtyřicet tisíc doladěná kreace je z dílny Jany Pištějové, která se postarala o jedny z nejkrásnějších modelů, jež na Moët shodou okolností vynesly modelky považované v médiích za rivalky.

Známka: 1

Ina T: Svit minimalismu
Autor: Herminapress.cz

Ina T: Svit minimalismu

Renomovaná blogerka, múza prestižní oděvní designérky Liběny Rochové, která roky v ateliéru oděvu a obuvi na pražské UMPRUM vychovává další generaci tuzemských návrhářů, se v Císařských lázních objevila ve flitrové pableskující říze s autorským potiskem, jež – jak jinak – patří do nové kolekce Rochové. I tento model připomněl, že nosná dramatičnost se s purismem nevylučuje.

Známka: 1

 

Monika Koblížková: Soft opulence
Autor: Herminapress.cz

Monika Koblížková: Soft opulence

Letošního, Andreou Verešovou zadaného téma dress code slavného šampaňského, jímž bylo světlo v šatech, se nejlépe zhostila návrhářka Beata Rajská pro přítelkyni Leoše Mareše Moniku Koblížkovou zhotovenou toaletou z plizovaného žoržetku s odšívaným plizé a našívaným glitrovým drátkem, od J. Schlaepfera ze St. Gallen. To vše dotažené snovými šperky Tiffany s výjimečným náramkem v čele. Monika se opět díky exotickému zjevu a také faktu, že je partnerkou Leoše Mareš stala největším věšákem glamour luxusu na MFF Karlovy Vary.

Známka: 1

 

Jakub Kohák: Parodicky svůj
Autor: Herminapress.cz

Jakub Kohák: Parodicky svůj

Populární tvůrce reklam, herec a vtipálek je na rozdíl od jiných pánů etikety znalý, nicméně touha po osobitosti je větší eso ve hře s outfitem. Jakub, který elegantně zkrotil své vlasy, nahradil klasický, dress code požadovaný smoking kreativní, broží zn. Tous vyšperkovanou alternativou, která mistrovi nevyšla. Kalhoty příliš obepínají nohu, jejich délka je úsměvná a brutální akcent ponožek, jímž dává prostor, out.

Známka: 4