Model bývalé královny krásy Kateřiny Sokolové na ceremoniálu Miss ČR 2009 je toho dalším důkazem.

Fotogalerie
2 fotografie

Nedávná soutěž Miss ČR 2009 byla spíš rozpačitou tryznou než show, nicméně jedinečné toalety na její after party nechyběly. Civilní koktejly střídaly večerní róby, některé modely byly vypůjčené, jiné nositelkám fakticky patřily. Tak to na světě chodí. Důležitá je finální stylizace, to jak se kreace vynese. Zkrátka celkový dojem z outfitu.

Miss ČR 2007 Kateřina Sokolová měla nejdražší toaletu večera. Róba pochází z dílny Lukáše Muchy a její cena čítá sto tisíc korun. Skládá se z tylového, korálky ručně vyšívaného topu a vrstvené, výšivkou rovněž zdobené sukně ze stejného materiálu.

Licitovat, zda model odpovídá ceně, by bylo nesmyslné, protože se neplatí jen za ruční práci, výrobní náklady, ale i za prestiž, výjimečnost, jméno návrháře. Stejně tak je zbytečné licitovat, zda si Kateřina róbu vypůjčila nebo ji dostala darem od svého bohatého tureckého přítele Jeana. Možná to byla náplast na jeho výbuch žárlivosti, který podle kuloární šuškandy občas Kateřině předvede...

Ohromující cena či otázka vlastnictví ale nejsou v případě kreace Kateřiny Sokolové podstatné. Tady je horkým tématem zmiňovaný styling, který může efekt šatů umocnit, anebo jej totálně zazdít. V případě Miss ČR 2007, dvacetileté Kateřiny Sokolové, platí varianta číslo dvě. Průsvitný živůtek totiž představuje velký a nesnadno řešitelný problém, který Kateřina nezvládla. Podprsenka pod topem není dostatečně jemná, kostice v košících se pod tylem brutálně rýsují. Fakt, že se jedná o bezešvý model, nestačí.

Na průsvitné živůtky tedy pozor. To, co vypadá na ramínku sexy, se může na těle vymstít. Podšité topy působí elegantněji, nejsou tak velkým stylistickým oříškem. Tady by možná stačila bolerková, pod prsy končící hedvábná podšívka, která by kus štíhlého těla koketně odhalila. Takový kompromis si dokáži představit. Byl by součástí hry s efekty reliéfu, matu a lesku, průsvity.