Obsah seriálu Had (The Serpent)

Nelítostný vrah Charles Sobhraj, známý také jako Bikini Killer, si v 70. letech bere za cíl západní turisty v jihovýchodní Asii.

Obsazení seriálu Had (The Serpent)

Herci Postavy
Tahar Rahim Charles Sobhraj
Jenna Coleman Marie-Andrée Leclercová
Billy Howle Herman Knippenberg
Ellie Bamber Angela Knippenberg, později Angela Kane
Amesh Edireweera Ajay Chowdhury
Tim McInnerny Paul Siemons
Chicha Amatayakul Suda Romyen
Sahajak Boonthanakit generálmajor Janthisan
Ilker Kaleli Vitali Hakim
Adam Rothenberg Gilbert Redland
Mathilde Warnier Nadine Giresová
Supadej "Kenneth" Wongwatanaphan Yotin
Ellie de Lange Helena Dekker
James Gerard Jules Dupont
Apasiri Kulthanan Lawana
William Brand velvyslanec van Dongen
Chotika Sintuboonkul Kannika
Ryan O'Donnell Greg Raynott
Libby Jenningsová Viola Raynottová
Raphael Roger Levy hrabě Michel-Andre Jurion
Fabien Frankel Doninique Renelleau
Stacy Martinová Juliette Voclainová
Alice Englert Teresa Knowlton
Tim McMullan Douglas Cartwright
Nicole Beutler Dagmar Boeder
Johan Van Assche Otto Boeder
Surasak "Noo" Chaiyaat Romyen
Grégoire Isvarine Remi Gires
Ruby Ashbourne Serkis Celia Austinová
Armand Rosbak Willem Bloem
Deepika Parajuli živá bohyně Kumari, Nepál
Dasha Nekrasova Connie-Jo Bronzichová
Thomas Ryckewaert Jean Huygens
Alyy Khan Naranda Nath Tully
Teerapat Sajakul podplukovník Interpolu Sompol Suthimai
Pravesh Rana Thapa, nepálský policista
Darshan Jariwala

ředitel hotelu

Tahar Rahim - Charles Sobhraj

Francouzský herec, narozený 4. července 1981 v Belfortu ve Francii. Je alžírského původu a je známý svou prací ve francouzské a mezinárodní kinematografii. Mezinárodní uznání si Rahim získal rolí Malika El Djebena ve filmu Prorok, za kterou získal několik ocenění, včetně ceny César za nejlepší mužský herecký výkon.

Objevil se i v dalších významných filmech, jako jsou "Minulost", "Máří Magdaléna" a "Eddy". Rahim získal za své výkony uznání kritiky, někteří kritici ho označují za jednoho z nejtalentovanějších herců své generace. Kromě práce ve filmu Rahim působil také v televizi, například v seriálech "The Looming Tower" a "The Serpent". Je známý svou schopností ztvárnit složité postavy s hloubkou a emocemi.

Rahim hovoří plynně několika jazyky, včetně francouzštiny, arabštiny a angličtiny. Byl nominován na několik cen, včetně ceny BAFTA pro nejlepšího herce a Zlatého glóbu pro nejlepšího herce. Rahim je také velvyslancem Úřadu vysokého komisaře OSN pro uprchlíky (UNHCR) a snaží se zvyšovat povědomí o těžkém údělu uprchlíků po celém světě.

Jenna Coleman - Marie-Andrée Leclercová

Anglická herečka narozená 27. dubna 1986. Je známá svými rolemi Jasmine Thomasové v telenovele Emmerdale, Clary Oswaldové ve sci-fi seriálu Doctor Who, královny Viktorie v dobovém dramatu Victoria, Joanny Lindsayové v kriminální minisérii The Cry a Marie-Andrée Leclercové v kriminální minisérii The Serpent.

Zahrála si také v několika filmech, například Captain America: První Avenger (2011) a Já než ty (2016). V roce 2022 ztvárnila Johannu Constantine ve fantasy seriálu The Sandman společnosti Netflix.

Billy Howle - Herman Knippenberg

Britský herec narozený 9. listopadu 1989. Natočil například filmy Na Chesilské pláži, Racek nebo Král psanců.

V televizi je známý svými rolemi v dramatu E4 Glue, minisérii BBC The Serpent, MotherFatherSon a thrillerovém seriálu BritBox The Beast Must Die. Howle debutoval jako James Warwick v televizním seriálu E4 Glue. V roce 2017 si zahrál ve filmu Smysluplný konec (jako mladší verze hlavní postavy Jima Broadbenta) a v minisérii Svědek obžaloby v klíčové roli obžalovaného v případu vraždy Leonarda Volea.

V únoru 2022 si Howle zahrál v seriálu Chloe v roli Elliotta a objevil se ve všech šesti epizodách. Objevil se také ve filmu Pod nebeským praporem. V druhé polovině roku 2022 si Howle zahrál titulní roli v inscenaci Shakespearova Hamleta v režii Johna Haidara. Představení se hrálo v divadle Bristol Old Vic. Howle si zahraje boxera ze 70. let ve filmu Kid Snow.

Ellie Bamber - Angela Knippenberg

Anglická herečka narozená 2. února 1997. V roce 2017 získala třetí cenu v soutěži Ian Charleson Awards za svůj výkon ve hře The Lady from the Sea v divadle Donmar Warehouse.

V televizi je známá díky rolím v seriálech BBC Les Misérables (2018), The Trial of Christine Keeler (2019-2020) a The Serpent (2021) a v seriálu Disney+ Willow (2022). Objevila se ve filmu Toma Forda Noční zvířata (2016). Bamber se narodil v anglickém Surrey a má mladšího bratra Lucase.

Její otec David pracuje v oblasti financí a matka Zoe je její manažerkou. Vzdělávala se na škole Hawley Place (Hurst Lodge School) a získala dramatické stipendium.

Had (The Serpent) - podrobné informace o seriálu

Seriál The Serpent společnosti BBC One (uvedeno na Netflixu) vychází ze skutečného příběhu Charlese Sobhraje, francouzského sériového vraha a podvodníka, který v 70. letech působil v jihovýchodní Asii.

Sobhraj byl známý jako "Had" díky své schopnosti uniknout dopadení a umění manipulovat a okouzlit své oběti. Sobhraj se narodil v roce 1944 ve Vietnamu vietnamské matce a indickému otci. Většinu mládí strávil ve Francii, kde se zapletl do drobné kriminality a získal zálibu v luxusu a dobrodružství. V 70. letech se přestěhoval do Asie a začal se zaměřovat na mladé turisty cestující po Thajsku, Nepálu a Indii.

Sobhrajův modus operandi spočíval v tom, že se se svými oběťmi spřátelil, získal si jejich důvěru a poté je zdrogoval, okradl a zabil. Předpokládá se, že zabil nejméně 12 lidí, většinou západních turistů, i když přesný počet není znám. Jedním z nejznámějších případů Sobhrajovy zločinecké kariéry byla vražda dvou nizozemských cestovatelů, Henka Bintanji a Cornelie Hemkerové, v roce 1975. On a jeho komplicové dvojici zabili v hotelovém pokoji v Thajsku, poté ukradli jejich totožnost a s použitím jejich pasů cestovali po Asii a Evropě.

Sobhraj byl nakonec zatčen v roce 1976 v indickém Dillí, ale podařilo se mu z vězení uprchnout a zůstal na útěku ještě několik let. Nakonec byl dopaden v roce 1997 v Nepálu a v Indii byl odsouzen na doživotí za vraždu amerického turisty. Sobhrajův příběh se stal námětem mnoha knih, filmů a televizních pořadů, včetně filmu The Serpent. Seriál se zaměřuje na úsilí nizozemského diplomata Hermana Knippenberga a jeho ženy Angely vypátrat Sobhraje a předat ho spravedlnosti.

Charles Sobhraj je francouzský sériový vrah indického a vietnamského původu, který v 70. letech působil v jihovýchodní Asii. Byl známý jako "Had" díky své schopnosti okouzlit a manipulovat své oběti a také díky své schopnosti vyhýbat se orgánům činným v trestním řízení.

Sobhraj se narodil v roce 1944 v Saigonu (dnešním Ho Či Minově Městě) indickému otci a vietnamské matce. Většinu svého raného života strávil ve Francii a svou kriminální kariéru zahájil v 60. letech 20. století drobnými krádežemi a podvody. Nakonec se přestěhoval do Asie, kde se začal zaměřovat na mladé turisty cestující po Thajsku, Nepálu a Indii.

Sobhrajův modus operandi spočíval v tom, že se se svými oběťmi, z nichž mnohé byly západní turistky, spřátelil, získal si jejich důvěru a poté je zdrogoval, okradl a zabil. Předpokládá se, že zabil nejméně 12 lidí, i když přesný počet není znám.

Jedním z nejznámějších Sobhrajových zločinů byla vražda dvou nizozemských cestovatelů, Henka Bintanji a Cornelie Hemkerové, v roce 1975. Sobhraj a jeho komplicové dvojici zabili v hotelovém pokoji v Thajsku, poté ukradli jejich totožnost a na jejich pasy cestovali po Asii a Evropě.

Sobhraj byl nakonec dopaden v roce 1976 v indickém Dillí poté, co ho poznal soused, který viděl jeho fotografii v novinách. Byl usvědčen z vraždy a odsouzen na doživotí, ale v roce 1986 se mu podařilo z vězení uprchnout tím, že zdrogoval dozorce. V roce 1997 byl znovu dopaden v Nepálu a vydán do Indie, kde byl opět odsouzen na doživotí.

Sobhrajův příběh se stal námětem mnoha knih, dokumentů a filmů, včetně seriálu "The Serpent" společnosti Netflix. Navzdory svým ohavným zločinům si Sobhraj udržel kult mezi některými lidmi, kteří obdivují jeho inteligenci, charisma a drzost.

Viděli jste seriál Had? Podělte se o své dojmy v diskusi

Video
Video se připravuje ...

Trailer seriálu Had Netflix

Fotogalerie
15 fotografií