Dvořák o tom promluvil v Domě České televize. „Já jsem u toho nebyl, když se kupovala první licence.  ČT jsem to nepřál, protože jsem seděl na konkurenční Nově,“ byl upřímný při vzpomínce na rok 2006. „Když jsem si do ČT sednul, říkal jsem si, že je to dobrý nápad. StarDance neustále dokupujeme, další a další licence na několik let dopředu. To je styl zábavy, který ČT sluší,“ dodal končící generální ředitel s tím, že noblesu, která z pořadu sálá, by komerční televize jen zničily.

S Dvořákem předstoupil před diváky i moderátor StarDance Marek Eben (65). „Samozřejmě se těším a trochu se děsím. Je to deset přímých přenosů v sobotu večer a dneska to rentgenování všeho, co řeknete, je prostě zoufalé. Je to docela náročný úkol a těším se na ty soutěžící,“ svěřil se Eben.

Ebena přemluvila žena

Dnes už si nikdo nedovede představit StarDance bez Marka Ebena a jeho spolumoderátorky Terezy Kostkové (47). Moderátor ale až nyní přiznal, že taneční soutěž původně uvádět vůbec nechtěl! „Odmítal jsem vstupovat do nějaké reality show. Ale když jsem viděl DVD se záznamy pořadu z Velké Británie, tak jsem se rozhodl, že do toho jdu. Velký vliv měla i moje manželka, která se dívala na DVD se mnou a StarDance ji tehdy totálně pohltila,“ prozradil Eben.

Taneček na rozloučenou

Petr Dvořák byl generálním ředitelem veřejnoprávní televize od roku 2011. V říjnu ho vystřídá dosavadní šéf brněnského studia ČT Jan Souček (49). „Strašně mi to vadí. Mrzí mě to, ale život to tak chtěl,“ stýskal si Dvořák při debatě s veřejností v Domě ČT na karlovarském festivalu. Večer se pak ve vinárně Bokovka loučil se svými kolegy. Přítomní si s ním připíjeli, na památku se s ním fotili a nechyběla ani objetí. Pod vlivem alkoholu to dokonce roztočil a dal se do tance... Při návratu z toalety přetančil přes celý prostor roztomilými krkolomnými pohyby, jež kdysi ve StarDance předváděl Lukáš »Tydýt« Pavlásek (44). Před podnikem si následně vychutnal doutníček jako jakousi »poslední dýmku míru«.

Video
Video se připravuje ...

Kubelková má strach před StarDance: Bude to hodně bolet! Markéta Reinischová

Fotogalerie
54 fotografií