Slavný Gladiátor přijel do Varů se svou rodinou a početnou družinou z italské Bologni už ve středu. Je totiž na koncertní šňůře se svou kapelou Indoor Garden Party. A právě turné zakončí ve Varech koncertem před hotelem Thermal po slavnostním ceremoniálu. Prý příprava na koncert a soustředění je hlavní důvod, proč se s vedením festivalu do pátečního večera vlastně neměl šanci ani potkat. „Chápeme to, připravuje se na koncert, je to pro něj emotivní záležitost,“ řekl Blesk.cz umělecký ředitel festivalu Karel Och. Na finále turné ostatně Russell své fanoušky mohutně zval několik dní již před příletem do Česka.

Nejenom zpěvem ovšem živ je Russell. Hned po příletu do Varů si z hotelu udělal fotky historického panorama a vydal se na hlavní promenádu, kde ho zaujala četná klenotnictví. Po večeři se lázeňským krokem vydali do hotelu a stihli i pár fotek s fanoušky. „Bože můj, Karlovy Vary jsou nádherné,“ kochal se Crowe.

Ve čtvrtek si pak střihnul generálku na páteční koncert, které z ochozů Thermalu přihlížela i veřejnost. Večer opět vyrazil do víru města, které už pomalu začínalo festivalově vřít. Co by to bylo za rockera, kdyby si nedal po večeři něco ostřejšího. Ve společnosti přátel a rodiny do sebe kopl pár panáčků!

Je to profík. V pátek na červeném koberci zazářil. Špalír hvězd stříbrného plátna a společenské smetánky uzavíral v předpisovém smokingu s motýlkem. Manýru hollywoodské hvězdy si neodpustil, když před blesky fotoaparátů předstoupil rebelsky se slunečními brýlemi. Ovací se mu dostalo, dočkal se i festival. „Těšíme se na něj na sobotu odpoledne, kdy Russell uvede svůj film Master & Commander: Odvrácená strana,“ shodli se Karel Och s Kryštofem Muchou.