Hollywoodský herec Benicio Del Toro se narodil v Portoriku 19. února 1967 do rodiny právníků. Jeho rodiče by přitom ze začátku ani nenapadlo, že by se jejich syn mohl vydat podobným směrem.

K herectví se dostal až po smrti matky a za zády otce, který jej původně poslal do San Diega v Kalifornii studovat obchodní univerzitu. První výraznou roli získal v roce 1989. Tehdy se stal protivníkem Jamese Bonda v podání Timothyho Daltona ve filmu Povolení zabíjet.

V roce 1997 se pak objevil v drogami nasáklém snímku Strach a hnus v Las Vegas po boku Johnnyho Deppa. Za svou roli ve filmu Traffic – Nadvláda gangů si pak v roce 2001 odnesl řadu ocenění v čele s Oscarem za nejlepší herecký výkon ve vedlejší roli, kromě toho mu ovšem role přinesla i cenu BAFTA a Stříbrného medvěda z Berlinale.

Ocenění se ovšem dočkal i na festivalu v Cannes za svou roli Che Guevary. Na Independent Spirit Awards se pak dočkal cen za filmy 21 gramů, Basquiat a Obvyklí podezřelí.

Dohromady jeho filmografie čítá přes 40 položek a rozhodně nejde o konečné číslo. Kromě hraní ovšem Benicio Del Toro již přičichl i k filmové produkci nebo režii. 

Benicio Del Toro na KVIFF 2022

Benicio Del Toro si na 56. ročníku Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary převezme cenu prezidenta festivalu na závěrečném ceremoniálu KVIFF 2022. Kromě toho se fanoušci mohou těšit na uvedení dvou jeho filmů na jeho poctu:

  • 8. července ve 13:00 ve Velkém sále hotelu Thermal uvede film Traffic – nadvláda gangů.
  • 9. července ve 13:00 v Karlovarském městském divadle uvede film Obvyklí podezřelí.
  • 9. července v 18:00 v hotelu Thermal pozdraví diváky na červeném koberci před slavnostním zakončením, kde převezme Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary.

Video
Video se připravuje ...

Největší skandály a trapasy KVIFFu - facky a divoká líbačka! Videohub