Ředitel festivalu pak Kryštof Mucha také oznámil, že tradičním zahajovacím venkovním koncertem bude vystoupení kapely MIG21 se symfonickým orchestrem, umělecký šéf festivalu Karel Och zase představil složení festivalových porot i další herce, kteří doprovodí premiéry svých filmů.

Letos festival proběhne od 1. do 7. července. Slavnostních událostí bude ale samozřejmě mnohem více. Cenu prezidenta MFF Karlovy Vary určenou pro výrazné osobnosti české kinematografie získá na 56. ročníku MFF KV také herec, dramatik, scenárista a režisér Bolek Polívka.

Karlovarský festival připomene i dlouholetou uměleckou ředitelku MFF Karlovy Vary Evu Zaoralovou výstavou fotografií, která přiblíží její celoživotní sepětí s filmem, působení v čele karlovarského festivalu i jedinečné spojení s prezidentem MFF Karlovy Vary Jiřím Bartoškou a mimořádná setkání s desítkami světových filmařských osobností. Výstava bude k vidění po celou dobu festivalu v 1. patře hotelu Thermal.

Jako vzpomínku na Evu Zaoralovou uvede karlovarský festival ve svém programu film Federica Felliniho Silnice, který sama označovala za klíčový pro svůj vztah k filmu, k italské kinematografii i pro své další profesní směřování. Fellini a jeho tvorba se stali její celoživotní láskou. K filmu Silnice vytvořila Eva Zaoralová český překlad.

VIDEO: Historie hotelu Thermal. Srdce Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary

Video
Video se připravuje ...

Historie hotelu Thermal. Srdce Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary Videohub

Fotogalerie
21 fotografií